Proudly Imperfect is een lifestyle merk & community dat vrouwen inspireert zichzelf te zijn, van zichzelf te houden en in zichzelf te geloven, zodat ze het leven kunnen creëren waar ze werkelijk naar verlangen en meer geluk, succes en vervulling kunnen ervaren. Op deze website vind je diverse content op het gebied van body(love), mind(set) en soul(food), voor jouw dagelijkse dosis Proudly Imperfect inspiratie! 

© 2018 Proudly Imperfect

(rare) dingen die we denken en doen in corona tijd

20 (rare) dingen die we denken en doen in deze corona tijd

Het is alweer een flinke tijd dat we voornamelijk thuis zitten en thuis werken. En dat brengt voor sommige mensen behoorlijk wat uitdagingen met zich mee. De muren komen op ons af, en zelfs de introverten onder ons snakken naar gezelschap. Ik weet niet hoe het bij jou zit, maar ik ontdek ineens hele ehhh…interessante nieuwe kanten van mijzelf. En volgens mij ben ik daarin niet de enige. (Hoop ik) In dit blog deel ik 20 (rare) dingen die we denken en doen in deze corona tijd.

1. Corona tijd? Je weet überhaupt niet meer welke dag en tijd het is 

De maandag voelt als zaterdag en de woensdag als vrijdag, en de avond zou net zo goed de ochtend kunnen zijn. Door het thuiswerken weet je niet meer welke dag het is en is je ritme ver te zoeken. Gelukkig is er nog de telefoon, die je eraan herinnert dat je toch echt je bed uit moet komen voor die online meeting. 

2. Anderhalf meter aub!

Je doet er alles aan om je personal space van 1,5 meter te bewaken. Het liefst doe je zo’n wijde hoepelrok uit de andere eeuw aan, om iedereen die te dichtbij komt op afstand te houden. Of eet je extra veel knoflook, zodat mensen überhaupt niet in je buurt willen komen. Komt iemand toch in je personal space? Dan komt je inner hulk naar boven waar je zelf ook van schrikt….

3. Je hele voorraadkast leegeten

Zo vol als de voorraadkast was toen we massaal eten in gingen slaan toen net de corona tijd uitbrak, zo leeg is deze nu. Want al na 2 avonden was uit pure ellende de hele inhoud van de voorraadkast verdwenen. In je maag dus.  

4. Een massale wc papier voorraad

Dat we massaal wc papier in gingen slaan, dat vergeet je voorlopig niet. Elke dag word je eraan herinnerd door de grote stapel wc papier voorraad waartussen jij je moet manoeuvreren als je naar de wc gaat. Je zit er zelfs aan te denken om ze maar als slingers te gebruiken voor je verjaardag.

5. Je joggingbroek is in deze Corona tijd je beste vriend

Je neemt je voor om je morgen echt weer eens mooi aan te kleden. Maar elke ochtend besluit toch maar weer om die lekkere joggingbroek aan te doen. Om er aan het eind van de week achter te komen dat je al meer dan 10 dagen dezelfde broek aan hebt…..

6. Make up? Make up? Wat is dat?

Pas als de vrouw in de apotheek vraagt of het wel goed met je gaat, want ‘je ziet er zo bleek uit’, realiseer je je dat je al een maand geen make up meer op hebt. En je überhaupt niet meer meer weet waar je make up spullen ook al weer liggen. Maar ach, in deze corona tijd is de natural look de nieuwste trend, besluit je. #trendsetter!

7. Corona tijd coupe 

Over nieuwe trends gesproken in deze corona tijd: de corona coupe is ook hipper dan ooit. Dode punten, stopcontact looks, uitgroei a la Shakira en hipster staartjes bij mannen zijn HOT. We kijken allemaal uit naar de dag dat Mark Rutte ook eindelijk aan de hipsterknot gaat.  

8. Toch je eigen haar proberen te knippen

Je probeerde je nog te verzetten tegen deze corona coupe trend, door te proberen je eigen haar in model te knippen. Met de nadruk op proberen, want je kwam er al snel achter dat je dat dus beter niet had moeten doen. Je haar ziet eruit alsof je een bloempot op je hoofd hebt gezet en het met een botte bijl hebt afgehakt.

9. Vergeten dat je met Zoom dus wel zichtbaar bent

Tijdens het begin van de online meeting hoor je je collega’s ineens lachen en lach je maar mee. Totdat je je realiseert dat je dus nog in je pyjama, – met ontploft haar en tandpasta op je wang – voor de camera zit. Whoops, even vergeten dat de camera aan stond in de Zoom meeting. #OMG

10. Hoogtepunten van de dag

Je dagelijkse wandeling en bezoek naar de supermarkt zijn in deze corona tijd de hoogtepunten van de dag….

11. Corona tijd? Happy Hour tijd!

Over hoogtepunten gesproken. Happy hour met je ZOOM vrienden is in deze corona tijd vervroegd. En verplaatst. Van het weekend, naar elke dag. #YOLO

12. Je geduld wordt op de proef gesteld in deze corona tijd

Hoewel je in het begin van de corona tijd nog lange rijen met een grote boog vermeed, besluit je inmiddels dat je toch maar eens je geduld moet oefenen. Want als je die avond wilt eten, moet je toch echt 15 minuten buiten in de rij voor de supermarkt leren staan…Met daar nog eens 10 minuten bovenop in de rij voor de zelfscankassa. Maar he, hoogtepunt van de dag, weet je nog?

13. Free the boobies

Al een maand lang heb je geen bh aan. Het enige voordeel van de lockdown. Free the boobies! 

14. Je emoties vliegen alle kanten op

Het ene moment ben je super happy, terwijl je een minuut later ineens in huilen uitbarst. En dat terwijl het niet eens je PMS periode is….

15. Je planten zijn je beste vriendjes in deze corona tijd

Je planten zijn inmiddels je beste vriendjes geworden. Dagelijks betrap je jezelf erop dat je inmiddels niet alleen tegen jezelf, maar ook tegen je planten praat. 

16. Je schermtijd is shocking verhoogd 

Je telefoon is de hele dag aan je hand geplakt om je nog enigszins sociaal te voelen. Hem wegleggen lukt gewoon niet meer. Inmiddels is je schermtijd in deze corona tijd verdriedubbeld, verhoogd, dat je je schermtijd meldingen uit schuldgevoel maar uit hebt gezet. Terwijl je je nog net zo had voorgenomen om minder op je telefoon te zitten…whoops. #noodbreektwet

17.  Van introvert naar extravert

Zelf als introvert of hsp’er snack je ineens naar grote mensenmassa’s, prikkels en drukte. Alleen zijn voelt ineens niet meer als een must, maar als een straf. Voor het eerst heb je moeite met alleen zijn…

18. Je inner grandma komt naar boven

Door de eenzaamheid en je prikkelloze bestaan komt je inner grandma naar boven. Breien, puzzelen, sudoku. Ineens snap je waarom opa en oma hier zo blij van werden. Een breisel, puzzel of sudoku afronden is het enige wat je in deze corona tijd een dopamine boost geeft. 

19.  Je irriteert je aan de kleinste dingen

Heb je een partner of huisgenoot? Je begint langzaam steeds meer dingen te zien waar jij je mateloos aan irriteert. Hoezo is het je nooit eerder opgevallen dat hij te snel eet, zo hard snurkt en de wc bril omhoog laat staan?

20. Je durft je niet meer af te vragen hoe lang deze corona tijd nog gaat duren

Het speculeren hoe lang deze corona tijd nog gaat duren, laat je voorlopig maar achterwegen. Elke keer als je daar over nadenkt heb je de grootste doemscenario’s in je hoofd…

Share
No Comments

Leave a Reply