Proudly Imperfect is een lifestyle merk & community dat vrouwen inspireert zichzelf te zijn, van zichzelf te houden en in zichzelf te geloven, zodat ze het leven kunnen creëren waar ze werkelijk naar verlangen en meer geluk, succes en vervulling kunnen ervaren. Op deze website vind je diverse content op het gebied van body(love), mind(set) en soul(food), voor jouw dagelijkse dosis Proudly Imperfect inspiratie! 

© 2018 Proudly Imperfect

5 self-care producten die je helpen om in balans te blijven

Self-care; liefdevol voor jezelf zorgen en daarmee je welzijn voorop zetten is belangrijk. Vooral op momenten dat je stress ervaart of een lastige periode doormaakt zoals nu, mag je extra lief voor jezelf zijn. Toch is dat vaak juist het moment dat we het minst aandacht aan onszelf geven. We worden opgeslokt door de stress en dagelijkse zorgen, en zetten onszelf op de laatste plaats. Met alle gevolgen van dien. 

Als je écht goed voor jezelf wil zorgen, helpt het om self-care prioriteit te geven en het onderdeel te maken van je dagelijkse zelfliefde rituelen. Het is cruciaal om lekker in je vel te zitten, balans te houden en te leven vanuit ontspanning. Self-care activiteiten hebben een positieve invloed op je zenuwstelsel, en daarmee op het versterken van je immuunsysteem. Hierdoor houd je griep, verkoudheid en ziektes op afstand.

Daarnaast helpt self-care om te leren naar de behoeftes van je lichaam te luisteren. Door dagelijks self-care toe te passen word je bewuster van hoe jij je voelt en wat je nodig hebt om je beter te voelen. En dat kunnen we nu meer dan ooit gebruiken. Om je een zetje in de goede richting te geven deel ik mijn 5 favoriete self-care producten die ik dagelijks gebruik en die ook jou helpen om in balans te blijven.

1. I AM CAPS – Een gezond alternatief voor koffie 

(foto credit; I AM CAPS

Een heerlijk bakje koffie in de ochtend is voor veel mensen een fijn self-care momentje. Even ontspannen, en de dag in rust beginnen. Maar als je te veel koffie drinkt, kan het tegen je werken. Te veel cafeïne vergroot onrust en verhoogt het stresshormoon cortisol in je lichaam. Daarom was ik al een tijdje op zoek naar een goede koffievervanger die ik de hele dag door kan drinken. De meeste koffievervangers spraken mij niet zo aan (ze bevatten glutenhoudende granen, of smaken gewoon niet lekker). Maar laatst kwam ik I AM Caps tegen op Instagram. En dat maakte mij ontzettend blij. 

I AM Caps is een 100% natuurlijk en super gezond alternatief voor koffie. Er zijn 5 smaken waar je uit kunt kiezen: matcha, gember, curcuma, rode biet en chai. De cupjes kun je gewoon in je Nespresso machine gebruiken, en ze zijn ook nog een biologisch afbreekbaar. Er zit geen cafeïne in de caps, maar ze smaken heerlijk. Zeker als je er plantaardige melk bij doet, heb je een heel bijzonder en gezond drankje dat perfect past in je self-care routine. En de kleurtjes van de verpakking en de ‘koffie’ zelf, maken je gewoon al blij;) Je kunt de caps bij diverse yogascholen in Amsterdam kopen, of (handig voor nu) online bestellen.

2.  Self-care gezichtsroller

(foto credit; beautylab

Nog een fijn product voor self-care in de ochtend (of avond): de gezichtsroller met halfedelstenen zoals Rozenkwarts en Jade. Toen ik dit voor het eerst online zag dacht ik: ‘huh, wat is dit’? Ik ontdekte dat het een gezichtsmassage roller is, met halfedelstenen zoals Rozenkwarts of Jade. De rollers werden al in de 17e eeuw toegepast in China, waar men heilig gelooft in de helende en geneeskrachtige werking van halfedelstenen en massages. 

Elke edelsteen heeft een andere werking. Zo staat Rozenkwarts bekend als de steen van de liefde, en schijnt het je zelfvertrouwen een boost te geven. Ook heeft Rozenkwarts door zijn hoge gehalte siliciumdioxide een verjongend effect op de huid. Door elke ochtend je gezicht te masseren met de roller, verbetert de doorbloeding in je gezicht. Ook werkt het verzachtend waardoor je een gezonde teint krijgt. Daarnaast is het gewoon heel fijn om je gezicht een massage te geven, omdat de spieren in je gezicht zich ontspannen. Hier kun je de roller kopen. 

3. Geurkaarsen

Foto credit; Mañana Mañana

Eén van de beste manieren om selfcare toe te passen is het stimuleren van je zintuigen. Het branden van geurkaarsen is daar een goed voorbeeld van. Steek een geurkaars aan tijdens je ochtend zelfliefde rituelen, of in de avond om het gezelliger te maken. Zelf houd ik van geurkaarsen met sinaasappel geur. Sinaasappel helpt je om in balans te komen en je beter te voelen. Het heeft namelijk een kalmerende werking en een positieve invloed op je gemoedstoestand. Hierdoor verbetert je stemming. 

Deze geurkaars van Mañana Mañana bijvoorbeeld, helpt om je mood te verbeteren. De geur is geïnspireerd op de vroege, zonnige ochtend.  Zo’n ochtend waarop je de tijd neemt voor self-care, terwijl de rest van de wereld nog moet ontwaken. De kaars bevat etherische oliën van Sinaasappelbloesem en Musk en is daarmee zowel fris, als subtiel zoet. Een heel fijn begin van de dag.

4. Pillow self-care spray 

foto credit: Rockyourworld.nl

Heb jij in deze periode moeite met slapen? Lukt het je niet goed om te ontspannen en je zorgen achter je te laten? Probeer dan eens een pillow spray. Bijvoorbeeld deze calming pillow spray van Rock Your World. Er zit lavendel en kamille in. Twee geuren die je helpen om uit je hoofd te komen, tot rust te komen en beter in slaap te vallen.

Door het inademen van de geur van etherische olie, krijgen de hersenen een signaal dat alles oké is. Dit werkt door in het hele lichaam en geeft een gevoel van welzijn en kalmte. Mijn moeder sprayde toen ik kind was niet voor niets altijd etherische lavendel olie op mijn kussen. Het kalmeerde mij en ontspannende mijn lichaam. Nu is het een onderdeel van mijn self-care geworden. 

5. Lavendel (massage) olie

Nog een heel fijn product dat ik als kind al gebruikte en dat mij helpt te ontspannen: lavendel olie. Smeer je lichaam elke avond in met deze olie, en masseer je voeten ermee. Door jezelf te masseren verbeter je de bloedcirculatie, en stimuleer je de aanmaak van endorfine en oxytocine . Hierdoor voel je je rustiger en lekkerder in je vel. Daarnaast verzacht de olie je huid, en maakt het je huid ook minder droog.  Deze ontspannende body olie van Weleda is mijn favoriet. Een heel fijn product om dagelijks te gebruiken als self-care momentje. 

Wat is jouw favoriete self-care product om tot rust te komen en goed voor jezelf te zorgen?
No Comments

Leave a Reply