Proudly Imperfect is een lifestyle merk & community dat vrouwen inspireert zichzelf te zijn, van zichzelf te houden en in zichzelf te geloven, zodat ze het leven kunnen creëren waar ze werkelijk naar verlangen en meer geluk, succes en vervulling kunnen ervaren. Op deze website vind je diverse content op het gebied van body(love), mind(set) en soul(food), voor jouw dagelijkse dosis Proudly Imperfect inspiratie! 

© 2018 Proudly Imperfect

Alleen met Pasen? 10 ideeën om er fijne dagen van te maken

Waar normaal gesproken families en vrienden bij elkaar komen om Pasen te vieren, gaat het er dit jaar iets anders aan toe. Door de huidige maatregelen kunnen we helaas niet allemaal bij elkaar op bezoek gaan. Misschien vier jij het dit jaar zonder je ouders of beste vrienden, en ben je alleen met Pasen. 

Gelukkig betekent dat niet dat je er geen fijne dagen van kunt maken. Er zijn tal van manieren om het toch gezellig te maken. Voor jou 10 ideeën waarmee je ook als je alleen bent met Pasen er fijne dagen van maakt!

1. Niet alleen met Pasen dankzij videobellen

Kun je dit jaar niet langs bij familie of vrienden? Met videobellen kun je toch nog een beetje samen zijn. Ga gezellig met elkaar op dezelfde tijd ontbijten of dineren, en zet de videochat aan. Dek de tafel mooi en kleed je leuk aan. Zo creëer je een gezellig en feestelijk moment waarop je toch nog een beetje samen bent. Gebruik Zoom of Houseparty om met een groep te videobellen. 

2. Eieren versieren

Photo credits: Frau-Liebling.com

Ben je alleen met Pasen en hou jij van creatief bezig zijn? Ga dan eieren versieren! Het versieren van eieren hoort echt bij pasen en brengt je meteen in de feestsfeer. We versieren de eieren meestal met verf, maar er zijn veel meer leuke manieren om eieren te versieren, zoals met stof, stiften, veren of kraaltjes. Geen inspiratie? Klik hier voor heel veel voorbeelden, of bekijk de video hieronder. Super schattig niet? 

3. Alleen met Pasen? Breng een ei-boodschap langs

Ben je alleen met Pasen en wil je je vrienden en familie op afstand verrassen? Schrijf dan een lieve boodschappen en woorden op gekookte eieren, doe ze in een mandje, en zet ze voor hun deur met een lief kaartje erbij. Mensen verrassen met lieve woorden maakt niet alleen hen blij, maar ook jou. 

4. Spelletjes spelen? Ook dat kan!

Speel jij normaal gesproken tijdens Pasen ook altijd spelletjes? Dat kan dit jaar ook gewoon! Via verschillende apps kun je online spelletjes spelen met vrienden of familie op aftand. Wordfeud kan natuurlijk gewoon gespeeld worden op afstand. Maar ook Draw Something, waarbij je elkaars tekeningen moet raden. Via de app HouseParty kun je bellen en tegelijkertijd teken-en kennisspelletjes spelen. En, mijn favoriet, Rummikub kun je dus ook gewoon online spelen! Je vindt de Rummykub app onder de naam Nummi in de app store. 

5. Filmavond op afstand

Heb je met Pasen zin in een rustig filmavondje ‘met vrienden’? Via Netflix Party kun je samen met vrienden films en series op afstand kijken. Via de website van Netflix party kun je een extensie voor Chrome gratis downloaden. Wanneer je in Netflix een film of serie start, op het Netflix Party Pictogram rechts naast je URL-balk op ‘start the party’ klikt, dan verschijnt er een speciale link die je met vrienden kun delen. Ze kunnen dan met je meekijken. En het leuke is dat je tussendoor kunt kletsen en commentaar kunt geven over de film via de chatkamer. Super gezellig!.

6. Maak de lekkerste paasgerechten

Nog zo’n fijne bezigheid waarmee je jezelf en anderen blij maakt als je alleen bent met pasen: bakken en koken. Maak je favoriete recepten, taartjes of cakes. Experimenteer met nieuwe paasrecepten (hier vind je mijn favoriete lekkere en gezonde paasrecepten) en geniet van al het lekkers. Kun je het allemaal niet op? Breng het dan langs bij je buren, vrienden of familie. En geniet samen –  op afstand – van de lekkerste paasrecepten. 

7. Houd een grote voorjaarsschoonmaak

Het is niet alleen Pasen, maar ook lente. En dat betekent voor veel mensen een grote lenteschoonmaak! Als je alleen thuis bent met Pasen is schoonmaken misschien niet het leukste om te doen, maar het eindresultaat is ontzettend fijn: een schoon, fris en opgeruimd huis om de lente mee in te luiden. Bovendien kun je het voor jezelf leuker maken. Zet een podcast of een gezellig muziekje op, of bel tijdens het opruimen met een vriendin. Gebruik lekker geurende allesreiniger zodat je huis lekker fris gaat ruiken. Ontdoe jezelf van onnodige spullen. Of ruim je kledingkast eens goed op. Berg je winterkleding op, en haal die fijne lente-en zomerkleding naar voren!

8. Alleen met Pasen? Haal de natuur in huis


In het kader van je huis opruimen en de lente inluiden: wat dacht je van een mooie bos bloemen of plantjes om de natuur in huis te halen? Trakteer jezelf (of een ander!) op je favoriete bloemen. Heb je een groter budget? Koop dan een bos bij Bloomon. Bij een kleiner budget kun je bijvoorbeeld mooie takjes Eucalyptus of Gipskruid verdelen over vaasjes. Dit kun je heel lang laten staan en het ziet er heel gezellig uit. Of vraag vrienden om stekjes van hun planten, zo kun je tijdens pasen je Urban Jungle lekker uitbreiden.

9. Gebruik Pasen voor een nieuw begin

Met Pasen wordt de wederopstand van Jezus uit de dood gevierd. Symbolisch betekent pasen dat wij als mensen opnieuw kunnen beginnen. Je hebt altijd een keus, wat er ook speelt. Pasen geeft je daarmee een nieuw perspectief, frisse moed. Als je alleen bent met Pasen is het het ideale moment om eens na te denken over je leven. Ben je blij met hoe het gaat? Wat gaat er goed, wat minder goed? Wat wil je komende maanden nog doen en ervaren? En wat wil je meenemen en achter je laten. Maak een moodboard om jezelf te inspireren, of schrijf alles op in een notebook. Zo wordt pasen voor jou elk jaar een momentje om opnieuw te beginnen- als je daar behoefte aan hebt.

10. Selfcare time!

Pasen betekent voor veel mensen lekker extra vrij. Dat betekent dat je eindelijk wat meer tijd hebt voor self-care. Rust lekker uit, lees je favoriete boek, steek kaarsjes aan, maak een fijne wandeling, lak je nagels, neem een gezichtsmasker. Gebruik je tijd voor je zelfliefde rituelen, en verwen jezelf met self-care producten. Als je alleen bent met Pasen is dit jouw dag om lekker te ontspannen en goed voor jezelf te zorgen!

Photo credit Blog foto met paaseieren: Happinessboutique
No Comments

Leave a Reply