Proudly Imperfect is een lifestyle merk & community dat vrouwen inspireert zichzelf te zijn, van zichzelf te houden en in zichzelf te geloven, zodat ze het leven kunnen creëren waar ze werkelijk naar verlangen en meer geluk, succes en vervulling kunnen ervaren. Op deze website vind je diverse content op het gebied van body(love), mind(set) en soul(food), voor jouw dagelijkse dosis Proudly Imperfect inspiratie! 

© 2018 Proudly Imperfect

Confessions no 4. De dingen die we doen als we alleen thuis zijn.

Als de kat van huis is…dansen de muizen. Ik hou van deze gezegde, want er zit echt een waarheid in. Soms is gewoon niets fijners dan het rijk voor je alleen te hebben. Lekker ongegeneerd alles doen waar je op dat moment zin in hebt zonder dat iemand vraagt of het wel helemaal goed met je gaat. Want eerlijk is eerlijk, als we alleen thuis zijn, gedragen we ons toch net een beetje anders dan buiten de deur…In confessions nummer 4: De dingen die we doen als we alleen thuis zijn.

1. Joggingbroek en vogelnest-knot

Ultieme vrijheid: thuiskomen en jezelf bevrijden van die torenhoge hakken, het strakke jurkje en de correctie ondergoed die de illusie wekt dat we na werk 4 keer in de week de sportschool induiken. Want dat doen we dus negen van de tien keer niet. In plaats van dat we aan het bankdrukken zijn in de gym, zitten we toch liever op die bank. Gehesen in onze meest comfortabele joggingbroek of legging, met een vogelnest-knot op ons hoofd. Is die comfortabele sportkleding toch nog ergens goed voor.

2. Food Baby Belly

Nog zo’n bevrijder; de knoop van je net iets te strakke broek los doen om je buik – die aan het eind van de dag is omgetoverd tot Food Baby Belly – lekker uit te laten puilen. Verstopt onder je favoriete oversized sweater, dat dan weer wel. Want je wilt niet bij elke ademhaling geconfronteerd worden met het beeld van hoe je eruit zou zien als je zwanger zou zijn.

3. Vreetmachine

Heb je de hele dag je best gedaan om braaf gezond te eten en je healthy-food foto’s op Instagram gepost: als je alleen thuis bent verander je ineens in een vreetmachine. Niet zomaar eentje, maar eentje die hunkert naar alles wat los en vast zit. Waardoor je je afvraagt of die Food Baby Belly wel echt een Food Baby Belly is, en je niet per ongelijk toch zwanger bent. Om jezelf – nadat je zoveel hebt gegeten dat de FoodBaby een tweeling is geworden-  wijs te maken dat zolang niemand je ziet eten, de calorieën heus niet tellen.

4. Gênante tv-programma’s kijken

Ik weet niet hoe het bij jou zit, maar als je Home-alone bent – is het hellooooo Tempation Island en Scripted reality programma’s. Niets is lekkerder dan een avondje doorbrengen met je favoriete quilty pleasure programma’s, zonder dat iemand zeurt dat je intelligentie niveau zal zakken tot het nulpunt. Het enige dat op dat moment zakt, zijn de zorgen over je eigen leven. Want jouw leven lijkt in vergelijking met wat je op tv ziet ineens een stuk minder triest.

5. De wc deur open laten

We laten lekker ongegeneerd de wc deur open, om ondertussen keihard mee te blèren met onze favoriete muziek. Party in het hokje!

6. Studeren…soort van

Had je jezelf voorgenomen om de avond goed te besteden aan je studie, zit je per ongelijk de hele avond iets heel ander te bestuderen: de accounts op die stomme date apps. En stiekem de insta van je ex erachteraan. Terwijl je je BFF hebt beloofd dat dus echt niet meer te doen. Maar he, niemand die erachter komt. Tenzij je kat per ongeluk op je telefoon stapt, zes foto’s liked en kennelijk graag met zijn pootjes blijft hangen op de letters SXE.. Whoops. Had nu toch maar dat boek bestudeerd, in plaats van het leven van je ex.

7. Genante dansjes

Ja, als we alleen thuis zijn zitten we stiekem de Moves van Dance Dance Dance na te doen en de oude dansjes van Kinderen voor Kinderen weer op te halen. Met een pollepel in ons hand. Playbackend op onze favoriete feelgood songs. Totdat we er achterkomen dat het gordijn nog open staat en die knappe overbuurjongen uit het raam zit te staren met zijn telefoon in zn hand. Oh lord…

8. Alleen op de wereld

Oké, eerlijk is eerlijk. We vinden het dus echt niet altijd een feest om alleen thuis te zijn na een lange dag werken. Want soms voel je je dan echt een beetje eenzaam a la Bridget Jones. En word je geconfronteerd met de drama queen in jou die je wijsmaakt dat je voor de rest van je leven alleen zult blijven. Zonder relatie. Met kat. En een crazy huisgenoot die de hele dag stoned is en jouw eten op zit te eten. Brrrrr.

9. Make-over

Vervolgens besluit je uit frustratie en eenzaamheid dat de bank toch echt aan de andere kant van de kamer hoort te staan en je kamer een make-over nodig heeft. Waarna je – na twee uur meubels schuiven – erachter komt dat alles toch weer op haar oude plek staat. Maar ach, heb je in ieder geval je home-workout toch gedaan.

Sad GIF - Find & Share on GIPHY

10. Keuken prinses

Heb je je hele middagpauze besteed aan het uitzoeken van een nieuw recept, besluit je s’avonds door de vermoeidheid toch maar lekker eten te bestellen, in plaats van uren in de keuken te staan. En om dat dan ook maar meteen helemaal goed te doen en al je favoriete gerechten van de kaart te bestellen. Self-care heet dat. 

Wat doe jij als je alleen thuis bent? Let me know below!

No Comments

Leave a Reply