Proudly Imperfect is een lifestyle merk & community dat vrouwen inspireert zichzelf te zijn, van zichzelf te houden en in zichzelf te geloven, zodat ze het leven kunnen creëren waar ze werkelijk naar verlangen en meer geluk, succes en vervulling kunnen ervaren. Op deze website vind je diverse content op het gebied van body(love), mind(set) en soul(food), voor jouw dagelijkse dosis Proudly Imperfect inspiratie! 

© 2018 Proudly Imperfect

Review JouwBox; het ultieme cadeautje voor jezelf

De laatste jaren is gezond en bewust leven steeds belangrijker geworden. We worden steeds kritischer ten opzichte van wat we eten, op ons huid smeren, hoe we met het milieu omgaan etc. En dat vind ik een hele goede zaak. Als afgestudeerd Hormoonfactortrainer en gewichtsconsulente ken ik het belang van pure en bewuste producten. Niet alleen voor je lichaam, maar ook voor je mind. Hoe beter je voor jezelf en je lijf zorgt, hoe beter je hormonen in balans kunnen komen en hoe lekkerder je in je vel zult voelen.

Het enige nadeel van deze pure en bewuste producten is dat ik het soms best duur vind. En soms zie ik door de bomen het bos niet meer. Gelukkig hebben Ralph Moorman (oprichter van Hormoonfactor Lifestyle) en Tim Hortensius daar een handig concept voor opgezet: de JouwBox. Met grote korting (tot wel 70 %!) kun je ieder kwartaal kennis maken met pure producten die aan strenge criteria voldoen en je hormonale balans niet verstoren. Dit scheelt je niet alleen tientallen euro’s, maar laat je ook op een leuke manier kennis maken met nieuwe producten die je zelf misschien nooit gekocht of gevonden zou hebben.

De Jouwbox review: een verwenmoment voor jezelf

Afgelopen maand mocht ik een JouwBox uitproberen. En dat maakte me echt blij. Ik voelde me de afgelopen tijd namelijk een beetje uit balans, grieperig en moe. Ik had echt behoefte aan een cadeautje voor mezelf. En zo voelde de JouwBox echt! Bijna alle producten uit de box heb ik met veel plezier gebruikt en gaf me het gevoel dat ik goed voor mezelf zorgde. En dat is eigenlijk ook de visie van jouwBox.

JouwBox is namelijk bedoeld om stil te staan en jezelf te verwennen met producten waarvan je zeker weet dat ze passen in een gezonde lifestyle. Alle producten zijn gecontroleerd door Ralph zelf en vallen onder zijn favorieten. De producten zijn zo puur mogelijk, zo veel mogelijk van biologische afkomst en van A-kwaliteit. Ze hebben betrekking op voeding, mondverzorging, haarverzorging, huidverzorging en suppletie. In de tweede editie van de JouwBox zaten – naast de handige uitleg over de inhoud van de box – de volgende producten:

1. JouwBox Voeding: Royal Green Extra Virgin Kokosolie

Ik gebruik al heel lang kokosolie. Niet alleen om erin te bakken en er chocola van te maken (recept komt later;), maar ook om elke avond mijn gezicht te reinigen van make-up. Tevens gebruik ik het als natuurlijk haarmasker. Royal Green is een van mijn favoriete merken: het is niet bewerkt (oftewel: ongeraffineerd) en hun kokosolie smaakt heel puur. Overigens proef je de kokos smaak niet echt terug in het eten, wat ik zelf wel prettig vindt.

2. JouwBox Voeding: Bite & Smile Lemon Ginger

Ik ben een zoetekauw. Zeker als ik gesport heb of het de tijd van de maand is, heb ik zin in zoet. Echter ‘snoep’ ik het liefst puur, omdat ik dan geen last van mijn gewrichten krijg. (Wat ik bij snoep met melk of  geraffineerde suiker erin wel krijg). De Bite & Smile Lemon Ginger snack is 100% biologische en gemaakt van enkel groente en fruit.

Ik vond deze snack niet alleen super lekker, (de citroen smaak is echt heel verrassend!), maar ook heel handig. Het is namelijk per stuk verpakt, waardoor ik ze makkelijk in mijn tas mee kon nemen. Wanneer ik een zoet craving kreeg of even weinig energie had, nam ik een Bite & Smile en ik kon ik er weer tegenaan! Bite & Smile is bij de AH verkrijgbaar, ook in de smaak Matcha Coconut.

3. JouwBox Voeding: BetterFoods Tee-Fee Natuurlijke Kinderthee

Ik keek even vreemd op toen er Kinderthee van BetterFoods Tee-Fee in de box zat. Zelf heb ik geen kinderen, dus ik had nog nooit van ‘Kinderthee’ gehoord.  Ik was aangenaam verrast toen ik mijn eerste kopje Kinderthee dronk. De thee heeft een heerlijke zoete smaak, zonder dat er suiker aan toe is gevoegd. De zoete smaak komt van onbewerkte biologische Stevia blaadjes, een plan uit Zuid-Amerika met een zeer hoge natuurlijke zoetheid.

Ik drink nu elke avond een kopje Kinderthee, om mijn trek in zoet in de avond te stillen. En dat werkt voor mij super goed tegen avond-snacken. Enige nadeel van deze thee is dat het vrij prijzig is. Je betaalt bijna 4 euro voor een pakje. Maar goed, een kop thee in een koffietent is ook al gauw 3 euro, dus die 4 euro is het zeker waard.

4. JouwBox voeding: Upton’s Naturals Original Jackfruit

Jackfruit vind ik een heel interessant voedingsmiddel. Ik kende het al omdat ik een tijd veganistisch heb gegeten, en een goed alternatief voor vlees zocht. Jackfruit is een ideale vleesvervanger, omdat het dezelfde structuur heeft als kip. Daarnaast is het van nature hoog in vezels en laag in koolhydraten. Als je het goed kruidt, zul je nauwelijks verschil merken met echt vlees.

Upton’s Naturals heeft Jackfruit in een hip jasje gegoten, waardoor het nu in de reguliere supermarkt ook te krijgen is. Dit is natuurlijk een goede zaak, maar een zakje van 200 gram kost wel 4 euro….Je betaalt hier denk ik ik vooral voor ‘het merk’ en het kant-en-klaar gemak, want bij de toko is het veel goedkoper.

5. JouwBox Mondverzorging: BlueM tandpasta & zachte tandenborstel

Mijn ‘biologische’ tandarts raadt al jaren deze tandpasta van Blue®m. aan. Dus ik was echt super blij dat deze tandpasta in de JouwBox zat. Het bijzondere van deze tandpasta is dat er actieve zuurstof uit onder andere biologische honing in zit. Dit is gunstig voor wondgenezing en goed tegen ‘slechte’ bacteriën. Je houdt hiermee je tandvlees in topconditie.

Bovendien is de tandpasta fluoride-vrij. Wat niet veel mensen weten is dat fluoride vrij schadelijk kan zijn voor o.a. je organen, zoals je schildklier. Enige nadeel van de tandpasta? Er zitten Methylparaben in, en ik ben niet echt fan van parabenen. Maar in vergelijking met andere tandpasta’s is dit echt een topper!

6. Jouwbox Haarverzorging: Bee Honest Cosmetics Hair & Bodywash

Stoffen in shampoo en zeep zijn vaak erg agressief voor je huid en kunnen je hormonen verstoren. Ik ben daarom al jaren op zoek naar een shampoo met natuurlijke ingrediënten, die echt goed mijn haar schoonmaakt en vooral lekker ruikt. Maar eerlijk is eerlijk: dit product is niet echt mijn ding. Hoewel deze hair en bodywash van de Traay 100% plantaardig is en ingrediënten zoals honing en calendula bevat, heb ik hem niet vaak gebruikt. Ik vind de natuurlijke parfum geur gewoon echt niet lekker…

7. JouwBox Huidverzorging: MudMasky Morning Boost Mask

Nu de dagen kouder worden, vind ik het heel fijn om mijn huid extra te verwennen met een masker. Maar dan wel eentje van goede kwaliteit, want die goedkope maskertjes met kleurstoffen en rare chemische stoffen doen mijn huid niet veel goeds…

Deze Morning Boost Masker van MudMasky doet dat wel en geeft mijn huid echt een boost! Het masker bestaat uit een unieke mix van Marrokaanse Lava Klei, rijstolie en andere natuurlijke ingrediënten die je huid direct oppeppen. Ideaal om in de ochtend te gebruiken, want je de werkzame stoffen en anti-oxidanten worden voor een groot deel al in 30 seconden opgenomen!

8. JouwBox Huidverzorging: Rosalpina Eye Balm

Dit is mijn favoriete product uit de box! Nu ik de 30 gepasseerd ben is een goede oogcrème voor mij heel belangrijk. Deze oogbalsem voorkomt expressie rimpels, vermindert gezwollen ogen en voorkomt donkere wallen. Het product bevat geen parabenen of hormoon-verstorende stoffen, maar enkel bestanddelen van natuurlijk ingrediënten zoals Rhododendron, Paarden Kastanje, Kaasjeskruid en kamille. Het ruikt niet heel bijzonder, maar ik heb wel het idee dat de droogtelijntjes verminderen en de huid onder mijn ogen minder gezwollen is. Ik blijf het daarom zeker gebruiken!

9. JouwBox Huidverzorging: Squalan Moisturizer Travelsize

Mijn andere nieuwe favoriete huidverzorgingsproduct: De Squalan Moisturizer. Ik had nog nooit van dit merk gehoord en al helemaal niet van het ingrediënt ‘Squalaan’. De stof Squalaan is 100% plantaardig en is identiek aan een stof die van nature in de huid voorkomt en met de jaren afneemt.

Naast deze stof is er nog een plantaardige olie toegevoegd die het vocht 24 uur in je huid vasthoudt. Met deze combinatie is de moisturizer een sterk anti-aging product dat de vochtbalans van de huid verbetert, en rimpels en fijne lijntjes vermindert. Het product belooft de huid ook zacht te maken en zijn glans terug te geven. Na een aantal dagen merkte ik inderdaad dat mijn huid glansde en heel zacht aanvoelde. Ook dit product blijf ik zeker gebruiken!

10. Jouwbox Suppletie: Mattisson Absolute Visolie

Last but not least: 1000 mg EPA/DHA visolie van Mattisson. Als ik een supplement aan zou moeten raden voor iedereen, dan is het visolie. Maar dan wel visolie van zuivere kwaliteit en met toegevoegd vitamine E, zoals deze visolie van Mattisson.

Visolie bevat omega 3, wat we nodig hebben om zowel fysiek als mentaal gezond te blijven. Tegenwoordig krijgen we te veel omega-6 vetten binnen, en te weinig omega 3. Ons lichaam kan omega 3 niet zelf aanmaken, waardoor we het uit voeding (vette vis, walnoten etc.) moeten halen. Meestal lukt dit niet voldoende; een supplement is dan nuttig om in te zetten. Tip: visolie werkt voor mij heel goed om mijn huid van binnenuit een mooie glans te geven!

JouwBox Bestellen?

Al met al vind ik het echt de moeite waard om elk kwartaal de JouwBox in huis te halen. De meeste producten gebruik ik, waardoor ik veel geld en tijd bespaar. En de producten die ik niet gebruik geef ik gewoon weg aan iemand anders die het wel kan gebruiken!

Benieuwd geworden naar de JouwBox? Je kunt de box hier bestellen. De tweede editie van de JouwBox, die ik in dit blog heb omschreven, is tot 1 november te krijgen. Wees er dus snel bij als je deze producten met een flinke korting nog in huis wilt halen. Ik ben ontzettend benieuwd naar de volgende editie van de box, die uiteraard gerelateerd is aan de aankomende feestdag!

Heb jij de JouwBox al uitgeprobeerd? Zo ja, wat vind je ervan?