Proudly Imperfect is een lifestyle merk & community dat vrouwen inspireert zichzelf te zijn, van zichzelf te houden en in zichzelf te geloven, zodat ze het leven kunnen creëren waar ze werkelijk naar verlangen en meer geluk, succes en vervulling kunnen ervaren. Op deze website vind je diverse content op het gebied van body(love), mind(set) en soul(food), voor jouw dagelijkse dosis Proudly Imperfect inspiratie! 

© 2018 Proudly Imperfect

Confession 1. Zes dingen waar we als vrouw mee worstelen tijdens een hittegolf.

Heerlijk hoor, zo’n hittegolf. Elke dag gegarandeerd zonneschijn, genoeg vitamine D om zonder ochtendhumeur op te staan, en het gevoel alsof je op vakantie bent in Spanje. Maar dan met het comfort van thuis. Ik hou ervan. Soms. Op zekere momenten. Oké, af en toe. Want hoe erg we tijdens de miezerige Hollandse winters en herfst ook verlangen naar zomers als deze, op sommige momenten zou de Miss Perfect in mij dat zonnetje niet achter het behang, maar achter een flinke stapel wolken willen plakken. En wel om de volgende redenen:

1. Die plakkerige dijbenen

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar die bodytrends ‘thigh gap’ (oftewel ‘dijkloof’) en de ‘Toblerone tunnels’, (lees: een gat tussen je dijen waartussen je een Toblerone kunt schuiven), zijn bij mij niet aan de orde. De enige kloven die ik heb zijn kloven in mijn voeten. En de enige plek waar ik een Toblerone in kan schuiven is mijn mond. Nee, mijn dijen kletsen lekker tegen elkaar aan.

Not a big deal. Ik bedoel, Proudly Imperfect. Maar met een hittegolf als deze soms toch best wat lastig. Want ik word er weer even aan herinnerd wat het probleem was met die leuke rokjes en jurkjes in tijden van een hittegolf: schurende bovenbenen. Om vervolgens de vraag te krijgen of ik misschien een allergie heb tussen mijn benen. Of waarom ik zo raar loop. Maar he, liever dat, dan met dit weer een smeltende Toblerone tussen je benen schuiven. Want dan krijg je hele andere vragen…

2. Nachtelijke zweetsessies

Nee, helaas. Ik bedoel niet die leuke zweetsessies, maar de zweetsessies waar je geen plezier aan beleeft. Want hoezeer ik ook van slapen hou, met dit weer lijkt het een onmogelijke opgave. Zelfs met het raam open, in mijn blote lijf, en met ventilator aan, lijkt het alsof mijn slaapkamer is omgebouwd tot privé sauna. Om vervolgens gefrustreerd op de laken, onder de laken, weer op de laken en uiteindelijk toch onder de laken te kruipen. Want het het is toch wel fijn om iets op je te hebben liggen in de nacht, ook in de zomer. En dan bedoel ik niet je vriend. Want ja, daar is het echt te warm voor.

En slaap je eindelijk, word je midden in de nacht wakker, badend in het zweet. Heb je toch nog het waterbed dat je zo graag wilde. Be careful what you wish for, girl…

3. Vreemde geurtjes & opvliegers

Over zweet gesproken…Bij het woord hittegolf begint het zweet me al uit te breken. Letterlijk. Het is warm. Zelfs zo warm dat na een minuut lopen die zweetkliertjes al beginnen te werken en ik me af begin te vragen of ik niet in de overgang bent. Ja, zelfs die voorraad deodorant en inlegkruisjes mijn tas kunnen daar niet tegenop…Een voordeel. Ik heb ineens wel heel veel empathie voor mijn moeder…

4. Schuldgevoel

Het voelt bijna als vloeken in de kerk, maar stiekem hoop ik tijdens een hittegolf als deze dat het eens flink gaat regenen. Kan ik eindelijk weer eens zonder schuld gevoel de hele avond Netflix bingen. Met Ben & Jerry aan mij zij. Maar zo makkelijk als ik in de winter binnen kan blijven, is dat nu wel een ander verhaal. Bij elke poging om te cocoonen, begint dat stemmetje weer. “Neee, je moet naar buiten, het is te mooi weer. Je verspilt je zomer.” Om vervolgens onrustig – met de gordijnen dicht – de kerst-aflevering van mijn favoriete serie te kijken. Jep, laat die regenbui maar komen. Kan ik mooi dat schuldgevoel weg spoelen.

5. Beach-Body issues

Leuk hoor, die nieuwe collectie zomerrokjes, jurkjes en bikini’s online. Maar zodra we niet meer in onze gedachten, maar in real-life die bikini en jurkjes moeten passen in dat heerlijke tl-licht, worden we weer massaal geconfronteerd met dat kritische Miss Perfect stemmetje in ons. Het stemmetje dat elk putje en vetje eens flink gaat bekritiseren. Ook als we die niet hebben, ja. Om uiteindelijk de winkel uit te lopen zonder nieuwe bikini, maar met een rot gevoel en het goede voornemen drie maal per week de sportschool in te duiken.

6. Lazy me

Vervolgens kom je erachter dat het goede voornemen om te sporten ook dit jaar bij een voornemen blijft. Want man, wat is het warm. Op een of andere manier maakt die hitte zelfs de Miss perfect in ons lui. De enige beweging die we willen maken is die naar de koelkast. Voor een ijsje, of twee.

Waar worstel jij mee tijdens een hittegolf als deze? Deel het in de comment hieronder!

 

No Comments

Leave a Reply