Proudly Imperfect is een lifestyle merk & community dat vrouwen inspireert zichzelf te zijn, van zichzelf te houden en in zichzelf te geloven, zodat ze het leven kunnen creëren waar ze werkelijk naar verlangen en meer geluk, succes en vervulling kunnen ervaren. Op deze website vind je diverse content op het gebied van body(love), mind(set) en soul(food), voor jouw dagelijkse dosis Proudly Imperfect inspiratie! 

© 2018 Proudly Imperfect

10 inspirerende boeken voor meer (zelf)vertrouwen & zelfliefde

Roep jij ook altijd “Ik wil echt meer inspirerende boeken lezen die helpen om mijn zelfliefde en (zelf)vertrouwen te vergroten, maar ik heb er echt geen tijd voor?” Dan is nu het ideale moment om dit voornemen toch nog waar te maken. Want tja, nu we in de avond niet meer uitgaan hebben we geen excuus meer om niet wat vaker in een boek te duiken. Om je op weg te helpen, heb ik 10 inspirerende boeken voor meer (zelf)vertrouwen en zelfliefde voor je op een rij gezet. Voor iedereen die in deze onrustige en instabiele tijd op zoek is naar meer rust, (zelf)vertrouwen en (zelf)liefde!

Inspirerende boeken voor meer (zelf)vertrouwen

1. The universe has your back – Gabrielle Bernstein.

“How to feel safe and trust your life no matter what”.

In deze turbulente periode voel je je wellicht net als ik soms wat onrustig. Dingen waar we stabiliteit in vonden vallen tijdelijk weg. Hoe zorg je ervoor dat je vertrouwen blijft houden in deze tijd? Hoe blijf je in contact met hoop, liefde en plezier in het leven, juist nu alles in chaos is? De auteur Gabrielle Bernstein heeft haar angst getransformeerd naar vertrouwen en hoop. In haar bestseller deelt zij hoe ook jij kracht en vertrouwen kunt vinden in het leven. Echt een heel fijn boek voor momenten dat je je down, onrustig of angstig voelt, en behoefte hebt aan veiligheid en vertrouwen.

2. Babe, you got this – Emilie Sobels en Martje haverkamp. 

Van meisje met dromen naar vrouw met succes

Dit boek ligt altijd op mijn bureau. Niet alleen vanwege de fijne cover, maar vooral om op momenten dat ik het zakelijk even niet meer zie zitten inspiratie op te doen. Het boek zit namelijk vol handvatten die je helpen met het verwezenlijken van je dromen, en daarmee meer (zelf)vertrouwen geven. Emilie en Martje hebben voor dit boek meer dan 20 inspirerende, succesvolle vrouwelijke ondernemers om advies gevraagd. Ze geven heel eerlijk antwoord op de meest gestelde vragen. Interessant om te lezen als je je eigen project of bedrijf op wil zetten, zeker in deze tijd! We moeten juist nu blijven dromen! 

3. You are badass – Jen Sincero

You Are a Badass
How to stop doubting your greatness and start living an awesome Life

Wil je je dromen volgen en je doelen écht waar maken? Auteur Jen Sincero geeft je zoveel zelfvertrouwen dat je je dromen, plannen, relaties of je carrière een boost kunt geven. Ze is een bestseller auteur en coach met het doel om andere mensen te helpen. Na het lezen van dit boek ken je jezelf beter. Je snapt waarom je bepaalde dingen doet, leert om te houden van de dingen die je niet kunt veranderen en om de dingen te veranderen waar je niet van houdt. Dit aan de hand van hele simpele tips, waar jij direct mee kunt beginnen. Ze gebruikt voorbeelden uit haar eigen leven en geeft je het gevoel dat zij een vriendin is die je motiveert. Het boek is daarmee een echte peptalk en zelfvertrouwen booster voor iedereen die een duwtje in de rug nodig heeft om vooruit te komen.

4. Inward – Yung Pueblo

Inward

Dit boek helpt je door middel van korte maar krachtige teksten om naar binnen te keren. Het laat je beseffen dat jij je eigen genezer, held en leider bent in het leven. De universele wijsheden zijn verwoord in de vorm van gedichten die je laten stilstaan bij alledaagse dingen. Je leert over zelfliefde, onvoorwaardelijke liefde, de kracht van loslaten en de wijsheid die komt wanneer je jezelf probeert te leren kennen. Het is echt een cadeautje voor jezelf als je op zoek bent naar innerlijke rust en meer (zelf)vertrouwen. Een boekje om af en toe tevoorschijn te halen op momenten dat je inspiratie en zelfvertrouwen nodig hebt.

5. Eindelijk vrij – Teni stepanosian  

Eindelijk vrij
“Een vrije geest in een vrij lichaam omgeven door een vrij land.”

Nog zo’n heerlijk boek voor als je op zoek bent naar inspirerende boeken die je meer (zelf)vertrouwen geven: het boek van blogger Teni Stepanosian. Teni was vier toen ze samen met haar moeder en broer vluchtte naar Nederland. In het boek deelt ze haar kwetsbare verhaal met stukken uit haar dagboeken. Daarnaast vertelt Teni over de worsteling met haar gewicht. Ze had het idee dat ze pas een leuk leven kon hebben als ze slank zou zijn. Hoe ze deze beperkende denkpatronen heeft doorbroken en op alle vlakken vrij is geworden, lees je terug in dit mooie verhaal. Daarbij geeft ze ook adviezen en tips waarmee jij in staat bent om hetzelfde te doen.

Inspirerende boeken voor meer zelfliefde

6. Self Love Talk – Merel Teunis

Self Love Talk
Voor een liefdevolle levensstijl

Dit is hét nieuwe handboek over liefdevolle aandacht voor jezelf. Merel laat gezien dat zelfliefde niet stoffig of zweverig is, en dat zorgen voor jezelf juist leuk en waardevol is. De vriendelijke toon en de persoonlijke ervaringen van Merel spreken enorm aan. Daarnaast is het boek praktisch: haar tips helpen je bij het creëren van een liefdevolle levensstijl die bij je past. Self Love Talk is daarmee een licht en toepasbaar handboek, dat je elke dag inspireert om liefdevol voor jezelf te kiezen. En dat kunnen we goed gebruiken in deze corona crisis. 

7. De kracht van kwetsbaarheid – Brené Brown.

De kracht van kwetsbaarheid
Heb de moed om niet perfect te willen zijn

De boeken van Brené Brown horen zeker weten thuis in het lijstje van inspirerende boeken voor meer zelfliefde en zelfvertrouwen. Het boek dat mij het meest heeft geïnspireerd is ‘De kracht van kwetsbaarheid’. Hierin beschrijft ze wat het betekent om je kwetsbaar op te stellen in een wereld die gericht is op perfectionisme en risico’s te nemen zonder dat succes gegarandeerd is. Brené legt uit dat juist kwetsbaarheid de basis is van alle mooie dingen in het leven zoals liefde, vertrouwen en vreugde. In dit boek moedigt ze je aan om perfectionisme te laten varen, kwetsbaarheid te omarmen en uitdagingen aan te gaan. Een must-read als je worstelt met perfectionisme en op zoek bent naar meer (zelf)vertrouwen en zelfliefde. 

8. De maan en jij – Jaclyn Rosaly Fruneaux

De maan en jij

De ondertitel zegt het eigenlijk al; Reconnect with yourself, our nature and eachother. Met dit boek krijg jij de handvatten om weer in verbinding te komen met jezelf, onze planeet en anderen. En juist nu we letterlijk naar binnen keren, hebben we deze verbinding meer dan ooit nodig. Het boek bestaat uit 2 delen: een e-book met theoretische kennis en een werkboek met praktische oefeningen die je gratis op haar website kunt downloaden. 

9. Liefdesbang – Hannah Cuppen

Liefdesbang
Overwin verlatingsangst en bindingsangst

Wil je graag een relatie maar trekt de ander zich steeds terug? Heb je alles op orde maar gaat het steeds mis in de liefde? Of heb je de neiging de ander op afstand te houden als die voor jou wil gaan? Voor mij was dit allemaal herkenbaar. Dit boek heeft mij geholpen om te begrijpen waar dit vandaan komt, en hoe ik er anders mee om kan gaan. Therapeut Hannah Cuppen legt in haar boek namelijk heel helder uit dat dat dit allemaal met verlatings- en bindingsangst te maken heeft en hoe je dit kunt overwinnen. Ze laat zien hoe je je hart weer kunt openen voor jezelf en daarna voor de ander. Hoewel het gaat over relaties, komt ook het belang van een goede relatie met jezelf aan bod. Voor iedereen die op zoek is naar meer (zelf)liefde en verbinding een aanrader om te lezen. 

10. Proudly Imperfect – Sabina van Roest

Proudly imperfect

Van Miss perfect naar je ware zelf

Ja, dit boek heb ik geschreven! Ik worstelde jarenlang met belemmerende patronen zoals perfectionisme. Daardoor had ik meer het gevoel dat ik aan het overleven was, dan voluit te leven. In mijn boek vertel ik open en eerlijk over de strijd met perfectionisme. Ook krijg je inzicht in waar perfectionisme vandaan komt, en krijg je handvatten en tips hoe je perfectionisme los kunt laten en meer zelfliefde en zelfvertrouwen kunt ontwikkelen. In het boek vind je tevens interviews met inspirerende vrouwen die zelf ook jarenlang worstelde met perfectionisme. Ze delen hoe zij hiervan los zijn gebroken en voluit zijn gaan leven. Bij het boek hoort een werkboek met effectieve oefeningen voor meer zelfliefde en zelfvertrouwen. Je kunt het hier gratis downloaden.

Wat is jouw favoriete boek voor het ontwikkelen van meer zelfliefde en zelfvertrouwen? Ik ben benieuwd welk boek aan dit lijstje toegevoegd moet worden!


Leave a Reply