Proudly Imperfect is een lifestyle merk & community dat vrouwen inspireert zichzelf te zijn, van zichzelf te houden en in zichzelf te geloven, zodat ze het leven kunnen creëren waar ze werkelijk naar verlangen en meer geluk, succes en vervulling kunnen ervaren. Op deze website vind je diverse content op het gebied van body(love), mind(set) en soul(food), voor jouw dagelijkse dosis Proudly Imperfect inspiratie! 

© 2018 Proudly Imperfect

20 gewoonten van succesvolle vrouwen die voluit leven (en die jij ook kunt toepassen!)

20 gewoonten van succesvolle vrouwen die voluit leven (en die jij ook kunt toepassen!)

Wat is het geheim van succesvolle vrouwen die voluit leven? Je werk, relatie, familie, vrienden; alle ballen in de lucht houden is niet altijd makkelijk. Toch zijn er manieren om het jezelf wat eenvoudiger en prettiger te maken. Bepaalde gewoonten zorgen er namelijk voor dat je de dagelijkse uitdagingen beter de baas wordt, en dat je je lekkerder in je vel voelt. Succesvolle vrouwen passen deze gewoonten zo veel mogelijk toe, of oefenen ermee. Dat betekent niet dat ze nooit uitdagingen hebben, maar dat ze er op een positieve en constructieve manier mee om kunnen gaan. Daarmee houden ze balans op meerdere vlakken in hun leven, waardoor ze voluit kunnen leven. Wat hun gewoonten zijn? Je leest het in dit blog! 

1. Je gaat je eigen dromen achterna 

Succesvolle vrouwen jagen hun eigen dromen en verlangens na. Niet een zogenaamd perfecte illusie of wat anderen van hen verlangen. Ze luisteren naar hun hart, en volgen hun eigen pad. Ook als dit ingaat tegen wat ‘normaal’ is of van hen wordt verwacht. Ze vragen zich daarbij dagelijks af: ‘Wat werkt voor MIJ?’ In plaats van ‘Hoe hoort het?’ 

2. Je vergelijkt je niet met anderen

De enige persoon waarmee succesvolle vrouwen die voluit leven zich vergelijken, is met wie zij gister waren. Ze weten ze dat wat ze bij anderen aan de buitenkant zien niet het hele verhaal is; de dieptepunten en struggles zijn vaak niet zichtbaar. Succesvolle vrouwen realiseren zich dat hun dieptepunten vergelijken met de hoogtepunten van anderen hen niks meer oplevert dan een rotgevoel en onzekerheid. Ze besteden daar hun tijd dus niet aan. 

3. Succesvolle vrouwen oefenen om zichzelf te accepteren

Zelfacceptatie is een belangrijk thema voor succesvolle vrouwen die voluit leven, en komt terug in hun dagelijks leven. Bijvoorbeeld door middel van zelfliefde rituelen. Ze (h)erkennen hun valkuilen en donkere kanten en oefenen om deze te omarmen en ermee om te leren gaan. Ondanks hun struggles en valkuilen zijn ze trots op wie ze zijn, want ze weten dat niemand perfect is. 

-> 7 manieren om jezelf te leren accepteren.

4. Je hebt inspirerende voorbeelden, maar blijft jezelf

Succesvolle vrouwen hebben voorbeelden waardoor ze zich laten inspireren, maar ze blijven zichzelf. Ze leren van hun voorbeelden, en maken nieuwe inzichten ‘eigen’ door hun eigen draai eraan geven. Daarbij gaan ze uit van hun eigen, unieke kracht, die ze ook durven te laten zien.  

5. Succesvolle vrouwen die voluit leven kennen hun waarden en leven hiernaar

Je kent je kernwaarden en leeft hiernaar. Waarden weerspiegelen wat je in de kern belangrijk vindt in het leven, zoals liefde, groei, vertrouwen, respect, creativiteit, onafhankelijkheid, of vrijheid. Omdat succesvolle vrouwen weten wat hun waarden zijn, zijn de prioriteiten in hun leven helder. Hun kernwaarden geven hen als een soort kompas richting, waardoor ze keuzes maken die echt bij hen passen. 

6. Je kent je grenzen en durft deze aan te geven

Het helder hebben van je grenzen, en deze daadwerkelijk uiten is een krachtige gewoonte van succesvolle vrouwen die voluit leven. Je kunt nee zeggen tegen wat niet goed voor je voelt, en uit op een positieve manier je grens. Succesvolle vrouwen weten namelijk dat ze het nooit iedereen naar de zin kunnen maken, en dat dat ook helemaal niet hoeft. Pleasegedrag laten ze daarom achterwegen. Daarnaast respecteren ze ook de grenzen van hun lichaam. Zie het volgende punt. 

Nee zeggen: waarom het zo belangrijk is en hoe je het doet

7. Succesvolle vrouwen die voluit leven nemen voldoende rust

‘Work hard, play hard’ is een herkenbaar motto voor succesvolle vrouwen die voluit leven. Ze werken hard, maar nemen daarnaast ook veel rust en maken tijd voor plezier. Hun werk is belangrijk voor hen, omdat het hun passie is. Maar ze laten het niet ten koste gaan van hun (mentale en fysieke) gezondheid, of hun dierbare relaties. Ze weten dat rust, ontspanning en plezier maken belangrijk zijn om productief te kunnen zijn en om zich lekker in hun vel te voelen. 

8. Je zorgt goed voor jezelf en je lichaam

Succesvolle vrouwen weten hoe belangrijk het is om goed voor zichzelf te zorgen en doen dat ook door voldoende te bewegen en in de basis gezond te eten. Dit houdt hen zowel fysiek als mentaal in balans. Ze doen niet aan Crash diëten; ze focussen zich op hun Happy Body Shape, waarbij ze zich gezond en fit voelen. Dat betekent dat ze dagelijks voeding eten waar ze energie van krijgen en waar ze zich goed bij voelen. En ja, daar hoort ook af en toe wat lekkers bij;)

9. Succesvolle vrouwen die voluit leven zijn zich bewust van hun mindset 

Zoals de fysieke gezondheid belangrijk is, is ook de mentale fitheid belangrijk voor succesvolle vrouwen. Ze gebruiken hun energie om zichzelf moed in te spreken en om oplossingen te vinden, in plaats van zichzelf neer te halen of te doemdenken. Dat betekent niet dat ze nooit negatieve gedachten hebben, maar ze (h)erkennen hun negatieve overtuigingen en gedachten en laten zich er niet door belemmeren. Ze weten dat ze de gedachte niet zijn, maar dat ze deze hebben. Door bijvoorbeeld dagelijks te mediteren en visualisatie oefeningen te doen, oefenen ze met het versterken van hun mindset. 

10. Een positieve en dankbare mentaliteit 

Een belangrijke dagelijkse gewoonte van succesvolle vrouwen is het oefenen met positiviteit en dankbaarheid. Bijna alle vrouwen die voluit leven hebben dit stukje in hun dagelijks leven geïmplementeerd. Ze bedenken bijvoorbeeld als ze wakker worden wat hun positieve intentie voor de dag is. Of ze schrijven aan het eind van de dag 5 dingen op waar ze dankbaar voor zijn. Hierdoor trainen ze zichzelf om positief te blijven, waardoor ze meer positiviteit aantrekken. 

-> Dit is waarom dankbaarheid gelukkiger maakt (+ 3 tips om je dankbaarheid te vergroten)

11. Je bent je bewust van hoe en met wie jij je tijd spendeert

Een belangrijke dagelijkse gewoonte van succesvolle vrouwen is dat ze bewust hun tijd en energie besteden aan mensen en dingen waar ze energie van krijgen. Dingen en mensen die hun energie ontnemen proberen ze te vermijden. Ze hebben helder voor ogen wat ze dagelijks willen doen, en stellen prioriteiten. Hierdoor blijven ze gefocust, en bewaken ze hun eigen energie. 

-> Zo herken je de toxische vriendschap

12. Succesvolle vrouwen die voluit leven tonen veerkracht

Veerkracht heeft te maken met het geloof in het vermogen dat je het leven aankunt. Je weet dat je niet altijd invloed hebt op de situaties om je heen, maar wel hoe jij erop reageert. Hoe groter jouw veerkracht, hoe constructiever jij kunt reageren in lastige situaties. Bij een tegenslag voel je je even rot, maar je blijft er niet langer in hangen dan nodig. Je pakt jezelf bij elkaar, en zoekt naar mogelijkheden om het beste van een situatie te maken en oplossingen te zoeken. En als dingen niet gaan zoals je wilt, kijk je altijd naar wat wel mogelijk is. 

-> Je veerkracht vergroten voor meer zelfvertrouwen en rust. Zo doe je dat

13. Uit je comfortzone 

Je creëert en pakt kansen en stapt daarbij uit je comfort zone. Ondanks de angst voor het onbekende (wat iedereen ervaart) neem je toch actie. Want je weet dat alles waar je van droomt- en naar verlangt aan de andere kant van angst ligt. Succesvolle vrouwen die voluit leven accepteren dat die angst er is, durven het aan te kijken en oefenen om ondanks die angst tot actie te nemen. Want ze weten dat als ze dat doen, hun angst minder wordt, en hun zelfvertrouwen groeit. 

-> Had ik maar…als we ons leven uitstellen door angst.

Start now. Start where you are. Start with fear. Start with pain. Start with doubt. Start with hands shaking. Start with voice trembling, but start. Start and don’t stop. Start where you are, with what you have. Just… start! – Ijeoma Umebinyuo 

14. Succesvolle vrouwen die voluit leven durven fouten te maken 

Je weet dat fouten maken part of life is, en dat ze je helpen groeien. Het voelt even vervelend, maar je weet dat als je een keer een foutje maakt, je niet meteen een failure bent. Het is enkel informatie dat laat zien dat de manier die je hebt gebruikt op dat moment niet werkt. Fouten geven je de mogelijkheid om dingen de volgende keer op een andere manier te doen. En motiveren je om – indien nodig – nieuwe vaardigheden aan te leren en meer informatie tot je te nemen waarmee je wel het gewenste resultaat behaalt. 

15. Je focust op progressie in plaats van perfectie

Succesvolle vrouwen die voluit leven streven niet naar een zogenaamd perfect plaatje, maar streven naar progressie. Ze staan zichzelf  toe om in de weg naar hun dromen en doelen zich imperfect vooruit te bewegen. Ze weten namelijk dat perfectie een illusie is, en hen enkel tegenwerkt om voluit te leven. Goed is goed genoeg. 

-> Perfectionisme loslaten in 5 stappen.

16. Je zet door, ook als dingen moeilijk worden 

Je weet dat je doelen en dromen te realiseren tijd kost en om geduld en doorzettingsvermogen vraagt. Daarom geef je niet meteen op als dingen niet lukken, maar zet je consistent door en blijf je zoeken naar wat wel werkt. Je weet dat elke poging, elke actie (of het nu lukt of mislukt) een hoofdstuk is van een boek met honderden pagina’s, niet het hele verhaal. Dat het nu niet lukt, betekent niet dat het nooit zal lukken.

J.K. Rowling, de auteur van de Harry Potter-boeken werd 12 keer afgewezen door uitgevers! Voordat haar boeken gepubliceerd werden leefde ze van de bijstand. En Oprah Winfrey werd ontslagen bij haar eerste tv-baantje als verslaggeefster in Baltimore, omdat men vond dat ze te betrokken was bij de verhalen die ze versloeg.

-> Angst voor afwijzing verminderen: 7 mindset tips.

17. Succesvolle vrouwen durven hun verhaal te delen

Succesvolle vrouwen die voluit leven weten dat hun struggles en verhaal anderen kan inspireren en helpen. Ze durven ook de ‘donkere kanten’ van hun verhaal te delen. Ze weten dat open over taboes praten de schaamte kan doorbreken en tot een positieve verandering leidt. Door te laten zien dat ze ook mens zijn, inspireren ze anderen om hetzelfde te doen.

18. Je bent trouw aan jezelf 

Succesvolle vrouwen die voluit leven zijn trouw aan wat ze van binnen voelen, en handelen daarnaar. Ze weten dat als ze dingen doet waar ze zich niet goed bij voelen, ze verder afraken van wie ze zijn en van wat ze willen. Ze staan zichzelf daarnaast ook toe alles te ontvangen waar ze diep van binnen naar verlangen. Om te weten wat er van binnen leeft en waar ze naar verlangen, keren ze dagelijks even met hun aandacht naar binnen. Ze schrijven bijvoorbeeld in hun dagboek, mediteren, of wandelen in de natuur om in contact met zichzelf te blijven en om antwoorden in zichzelf te vinden. 

-> Zo blijf je trouw aan jezelf

19. Succesvolle vrouwen die voluit leven blijven zich ontwikkelen 

Je weet dat het leven veranderlijk is, en dat groei en ontwikkeling part of life zijn. Soms heb je prettige perioden, en soms wat minder prettige perioden, en dat is helemaal oké. Succesvolle vrouwen kijken naar het grotere plaatje: ze weten dat er in een jaar enorm veel kan veranderen, en dat ze vandaag niet meer de persoon zijn die ze een tijd geleden waren. Ze realiseren zich dat er geen eindpunt van hun groei en ontwikkeling is, maar blijven openstaan voor nieuwe inzichten en veranderingen. 

20. Je weet dat je in the end je eigen goeroe bent

Wat ze ook lezen, horen en zien om hen heen; succesvolle vrouwen die voluit leven bepalen in the end zelf wat goed voor hen is. Ze informeren zich, doen nieuwe inzichten op, maar weten dat de echte antwoorden in henzelf liggen. In hun onderbewuste. Wees dus je eigen goeroe en blijf altijd zelf nadenken, voelen en in contact met jezelf; de antwoorden waar jij naar op zoek bent zitten namelijk in jou, niet buiten je!

Wil jij ook meer gewoonten ontwikkelen om de dagelijkse uitdagingen beter de baas te worden, je lekkerder in je vel te voelen en voluit te leven? Download hier gratis Proudly Imperfect werkboek, met oefeningen die je daarbij helpen!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.