Proudly Imperfect is een lifestyle merk & community dat vrouwen inspireert zichzelf te zijn, van zichzelf te houden en in zichzelf te geloven, zodat ze het leven kunnen creëren waar ze werkelijk naar verlangen en meer geluk, succes en vervulling kunnen ervaren. Op deze website vind je diverse content op het gebied van body(love), mind(set) en soul(food), voor jouw dagelijkse dosis Proudly Imperfect inspiratie! 

© 2018 Proudly Imperfect

Ben jij continu onrustig? Zo creëer je meer rust in jezelf.

Herken je dat? Het idee dat je continu achterloopt, en daardoor onrust voelt? Lees dan dit voor meer rust in jezelf.

Als je een beetje op mij lijkt, dan herken je het vast. Een continu onrustig gevoel. Een gevoel dat je nog zoveel wil en moet doen, waardoor je niet meer weet waar je moet beginnen. Je to-do lijst loopt- net als jouw hoofd – over van alle taken. En de dagen voelen te kort om alles te doen wat je wilt. Je verlangt naar meer rust in jezelf.

In principe is het een goed teken. Je bent gemotiveerd, je wil vooruit. Je wil leren en groeien. Het beste uit je leven halen en je potentieel leven. Net als ik. Elke dag wil ik podcasts luisteren, lezen, sporten, yoga doen, mijn vrienden zien, aan Proudly Imperfect werken. En daarnaast moet ik ook nog werken en het huishouden doen.

Maar op sommige dagen voelt het te veel. Dan wil ik zo veel doen op een dag, dat ik juist niets gedaan krijg. Mijn focus verdwijnt, ik voel me opgejaagd en mijn hoofd voelt als een ballon die op ontploffen staat. Het is op zulke momenten verleidelijk om als kip zonder kop mijn to-do lijst af te werken, want dat zal – denk ik dan- wel rust geven. Maar elke keer als ik dat probeer, loop ik vast. Geen inspiratie, geen focus, en geen energie. Want die onrust vreet energie en inspiratie.

Vraag ik dan teveel van mijzelf?

De afgelopen week voelde ik het weer, die onrust, en ik begon mij af te vragen waar het vandaan kwam. Vraag ik teveel van mijzelf? Wil ik teveel? Plan ik mijn dagen niet slim? Er zit vast wat in het bovenstaande, maar tijdens het luisteren van een podcast over controle kreeg ik een heel ander inzicht; ik wil te veel controleren. En controle komt voort uit angst en beperkende overtuigingen.

Ik heb het idee dat ik achterloop. Achterloop in het leven en niet genoeg tijd heb om alles te doen wat ik wil. Niet zozeer in mijn privé leven, maar vooral op carrière vlak. Het liefst was ik nu al tien stappen verder. Ik vind ik dat ik de afgelopen jaren niet genoeg heb gedaan. En juist met die gedachte gaat het mis, want het zorgt ervoor dat ik vanuit verkramping dingen doe. Ik vergeet dat ik een boek heb geschreven, Proudly Imperfect op heb gezegd, een break-up achter de rug heb, 3 keer verhuisd bent en moest focussen op het vinden van leuke baan. Kortom, op het creëren van een nieuwe fijne basis van waaruit ik met meer rust verder kan bouwen.

Meer rust in jezelf door een andere focus

We zijn vaak zo streng voor onszelf. We hebben overtuigingen en gedachten waardoor we onszelf juist belemmeren in plaats van vooruit helpen. Mijn overtuiging dat ik achter loop – en te weinig tijd heb om alles te doen wat ik wil, creëert een gevoel van angst. Angst dat het leven te kort is, dat ik te laat ben en moet opschieten. Ik realiseerde mij dat ik mij dan focus op schaarste, op gebrek. En juist die focus maakt mij onrustig en belemmert mij.

Met dit nieuwe inzicht besloot ik deze week in plaats van mijn to-do list krampachtig af te werken, en te focussen op wat ik nog allemaal moet doen, iets anders te doen; meer rust creëren in mijzelf. Niet alleen door yoga, meditatie en veel me-time, maar bovenal door mij te focussen op overvloed. Op dat wat er wel al is. En vanuit dat daar de mogelijkheden zien en vertrouwen in het leven dat alles op de juiste tijd zich manifesteert en dat het helemaal oké is waar ik nu sta.

Want het enige dat we kunnen controleren is waar we op focussen. Op hoe we op het leven reageren (onze gedachten) en de keuzes die we vervolgens maken.

Hoe reageer jij op de dingen die om jou heen gebeuren? Welke keuzes maak jij? We plakken vaak negatieve verhalen aan gebeurtenissen, waardoor iets groter, heftiger of intenser wordt dan nodig. Hierdoor voelen we onrust, angst en verkrampen we. Het belemmert je om je potentieel te leven en vooruit te komen.

Rust in jezelf; alles komt op jouw tijd

Rust. Adem. Vertrouw op het leven en op jezelf, alles komt op jouw tijd. Een jaar geleden had je niet kunnen realiseren wat je vandaag de dag wel kunt. Je bent goed waar je nu staat en wie je nu bent. In jouw eigen tempo mag jij vooruit, jouw potentieel realiseren. Niet vanuit verkramping en angst, maar vanuit rust en vertrouwen. Want dat geeft ruimte om te voelen, om jouw energie en ideeën te laten stromen.

Elke dag heb jij de keus om vanuit onrust, of juist vanuit rust te handelen. Wat kies jij? Ik kies voor meer rust en vertrouwen in mijzelf en het leven. Om dit gevoel dagelijks te ervaren, zodat ik met meer energie, creativiteit en plezier mijn dromen en verlangens kan realiseren. Hoe ik dat doe? Vrijdag post ik een blog met zeven simpele tips om dagelijks meer rust en energie te creëren in je leven.

En ik ben heel benieuwd; herken jij dat onrustige gevoel? En wat doe jij om meer rust in jezelf te vinden? Laat een berichtje achter onder dit blog:)