Proudly Imperfect is een lifestyle merk & community dat vrouwen inspireert zichzelf te zijn, van zichzelf te houden en in zichzelf te geloven, zodat ze het leven kunnen creëren waar ze werkelijk naar verlangen en meer geluk, succes en vervulling kunnen ervaren. Op deze website vind je diverse content op het gebied van body(love), mind(set) en soul(food), voor jouw dagelijkse dosis Proudly Imperfect inspiratie! 

© 2018 Proudly Imperfect

jarig zijn

Confessions: 10 dingen die we denken en doen als we jarig zijn

Afgelopen woensdag was ik jarig. En heel eerlijk? Daar word ik elk jaar weer een beetje zenuwachtig van. Slingers, taartjes, etentjes, cadeautjes, traktaties en die vieze natte zoenen. Mwah…stiekem sla ik het soms liever over. Jarig zijn. Dan droom ik ervan om mij op mijn verjaardag lekker recalcitrant de hele dag onder de dekens te verstoppen, in plaats van de verplichte sociale verjaardagsdingen te ondernemen waar we stiekem allemaal een beetje een hekel aan hebben. Heerlijk. Daaag wereld, daaaag verjaardag. Ik word dit jaar even niet ouder, goed? En ik skip even alle natte kantoorzoenen? Oke? Fijn. bedankt!

In dit blog 10 dingen die we allemaal denken en doen als we jarig zijn.

1. Je innerlijke bridget jones komt tot leven als je jarig bent

Elk jaar trap je er weer in. Je verjaardag vieren. Maar dit jaar groots. Met een etentje, de mooiste wijnen, de lekkerste kaasjes en natuurlijk allemaal prachtig versierd. Want het ziet er allemaal zo mooi uit op instagram en pinterest. Gaat jou vast ook lukken. Boodschappen halen, voor tien man koken, het huis en de tafel versieren, jezelf mooi maken, je benen scheren. Doe je wel ff, tussen het werken, de kinderen ophalen, eten koken en de was doen door. Want dit jaar pak je het helemaal anders aan.

“Dit jaar is jouw missie om jouw innerlijke party planner tot leven te wekken.

Maar het enige dat op jouw verjaardag tot leven wordt gewekt zijn je innerlijke Bridget Jones en je paniekaanvallen. OMG. Tijdens het koken explodeert de keuken, snij je in je vingers en was je even vergeten dat je dus NIET aan je oog moet zitten als je net pepertjes gesneden hebt. En in alle stress vergeet je het eten uit de oven te halen….Whoops. Dat wordt toch maar pizza….

2. Aaah wat een….interessant cadeau!

Je vriendje, vrienden en familie begrijpen dus nooooit je cadeau hints. Je stuurt hen tien linkjes met de tekst erbij “ooooo wat een mooie armband, hier zou ik zooo blij mee zijn.” Maar nee hoor, maak je gespannen het cadeau open dat verdacht veel de vorm heeft van jouw ideale cadeau…..blijkt het een strijkijzer te zijn. “Kun je eindelijk je bloesjes strijken schat.” WTF. En dan nog een happy face proberen te tonen. Succes.

3. Lang leve marktplaats

Wist je trouwens dat je best wat geld kunt verdienen met jarig zijn? Of op zijn minst al het geld dat je geïnvesteerd hebt in jouw feestje terug kunt verdienen? Marktplaats heet dat. Daar zijn ze dol op strijkijzers. Doen we net even of we het spreekwoord niet meer kennen….Wat was het ook al weer? “Een gegeven paard…houdt van taart?

4. Als je jarig bent…sta je altijd voor lul

Jaaa hooor, waarom moet nou altijd jij zo’n stom feesthoedje op. Alsof je een peuter bent. En waarom komen je vrienden elk jaar aanzetten met een speldje waarop je leeftijd staat, die jij de hele dag moet dragen? Alsof je zelf niet kunt onthouden dat je een jaar meer rimpels en een kilo erbij hebt gekregen. Ach ja…na een paar drankjes heb je het toch niet meer door wat je aan hebt.

5. Jarig? Laat het even de hele wereld weten!

Terwijl jij je verjaardag het liefst stiekem voorbij laat gaan, vindt jouw vriendje het leuk om het aan de hele wereld te vertellen. In elke winkel, cafe of vervoersmiddel waar jullie komen, roept hij tegen het personeel: “ZIJ IS JARIG!”. Waarop je de hele dag door eraan herinnerd wordt dat het dus onmogelijk is om stiekem ouder te worden. Balen.

6. “Laaaaang zal ze leven, laaaaang zal ze leven

OMG, OMG, OMG. Je zit in een restaurant met je vrienden of familie. Het is tijd voor een toetje. Je voelt de bui al hangen. Oftewel, het is tijd voor een vernedering voor het hele restaurant. In je ooghoeken zie je al de taart met – jawel – die aandachttrekkende sterretjes – al worden gebracht door die knappe barman.

En daar gaan ze hoor; “Laaaang zal ze leven, laaang zal ze leven!” Zo vals als een kraai. Zo luid als de krijsende baby van de bovenburen. Niks lang zal je leven. Je hebt het gevoel dat je een hartaanval krijgt. Het liefst zak je door de grond om er op een onbewoond eiland aan de andere kant van de wereld uit te komen. Met de knappe barman. Dank u.

7. Jij bent jarig, dus jij trakteert. Huh?

Weet je wat nou best raar is? Dat jij moet trakteren als jij jarig bent. Je bent toch geen peuter meer die met zo’n zelfgemaakt hoedje (waar je overigens mega trots op was) de klassen rond mocht gaan om die vieze kleffe rozijnendoosjes uit te delen? Moet je nu ineens dure taarten voor je hele bedrijf gaan kopen. WHYYYY. JIJ bent toch jarig, niet je collega’s? In plaats van dat jij taart moet trakteren, zou jij van alle collega’s taart moeten krijgen. Zo. Krijg je er meteen 3 kilo bij.

8. Gratis erbij; een kilo per jaar.

Over kilo’s gesproken. Weet je nog dat ze je ervoor waarschuwen dat je elk jaar een kilo erbij krijgt? Nu weetje meteen waarom dat ook al weer was; er blijft altijd wel een taart of eten voor een heel weeshuis over na jouw feestje. Waardoor jij je de hele week schuldig voelt. Niet omdat je de kantoortaart en het overgebleven eten weggooit, maar het lekker verorbert. Want ja, zonde om het weg te gooien toch?

9. Yammi…natte kussen

Over kantoortaarten en jarig zijn gesproken. Al een paar dagen lang zit je er tegenop; die natte, kleffe zoenen op werk. Ja, ook van die collega die kennelijk niet weet wat tandenpoetsen en flossen is. IEEEEW. Oké, één voordeel; kun je eindelijk achterhalen hoe die lekkere hunk van kantoor ruikt. OMG, zo lekker!

10. Jeugdtrauma

Je verjaardag is het moment waarop elk jaar je trauma weer even naar boven komt; je angst voor afwijzing. Jarig zijn in het griepseizoen is dus niet aan te raden. Iedereen is ziek, of heeft een winterdip en geen zin in een feestje. De hele dag ben je nerveus voor je verjaardag. Of beter gezegd; of er überhaupt wel mensen op jouw feestje komen…Stressss

It’s your birthday girl!!!

Oke, ik geeft het toe…. Het is maar wat we er zelf van maken. Het hoeft helemaal niet zo dramatisch te zijn om jarig te zijn! Ook als je er niet van houdt om in the center of attention te staan, is het een dag waarop we even stil mogen staan bij wat we allemaal wel hebben. Lieve mensen om ons heen, een leerzaam jaar achter de rug waarin we ouder en wijzer zijn geworden. En hopelijk nog steeds gezond zijn. En dat is heel waardevol en iets dat we mogen koesteren. Dus kun jij tien dingen opnoemen die wel heeeeeeel leuk zijn aan je verjaardag? Ik ben benieuwd!

No Comments

Leave a Reply