Proudly Imperfect is een lifestyle merk & community dat vrouwen inspireert zichzelf te zijn, van zichzelf te houden en in zichzelf te geloven, zodat ze het leven kunnen creëren waar ze werkelijk naar verlangen en meer geluk, succes en vervulling kunnen ervaren. Op deze website vind je diverse content op het gebied van body(love), mind(set) en soul(food), voor jouw dagelijkse dosis Proudly Imperfect inspiratie! 

© 2018 Proudly Imperfect

de invloed van de volle maan op mensen

De invloed van de volle maan op mensen + tips om hiermee om te gaan

Slaap jij een paar dagen per maand ook zo onrustig? Ben je die dagen ook sneller geïrriteerd of emotioneler, en heb je meer onrust of energie? Dan kan het zijn dat je (naast je menstruatiecyclus) ook beïnvloed wordt door de volle maan. Say what? Ja, je leest het goed. Veel mensen geloven dat de volle maan invloed op mensen heeft. Vooral hoogsensitieve mensen schijnen zowel fysiek als mentaal sterk de invloed van de volle maan te voelen. 

De invloed van de maan

Misschien heb je al eens gehoord dat de maan invloed heeft op de natuur. Zo worden eb en vloed o.a. veroorzaakt door de aantrekkingskracht van de maan. Dit komt omdat de zwaartekracht van de maan aan de aarde en aan het water op de aarde trekt. Aangezien mensen voor circa 50-70% uit water bestaan, is het idee dat mensen ook beïnvloed worden door de energie van de (volle) maan niet zo gek. Sommige mensen geloven dat deze invloed ook te maken heeft door de wisselende balans tussen de mannelijke energie van de zon, en de vrouwelijke energie van de hele maancyclus. En sommige mensen geloven helemaal niks wat de invloed van de maan betreft. 

Toeval?

Hoe dan ook, zelf ervaar ik elke maand dat ik een paar dagen onrustiger slaap, mijn emoties sterker zijn, en ik meer energie/onrust voel dan normaal. Vaak hoor ik in die periode van de mensen om mij heen dat ze ook onrustig hebben geslapen, of wat geïrriteerder zijn. Toeval, dacht ik. Maar een tijdje geleden las ik toevallig over de invloed van de maancyclus op je energielevel en gevoelsleven. Elke maanfase schijnt – net zoals in je menstruatie cyclus – een andere uitwerking te hebben, waar je positief gebruik van kunt maken door erop in te spelen.

De uitdagingen van de volle maan

Ik kwam erachter dat de invloed van de volle maan het best te voelen is omdat de energie van de maan dan op zijn sterkst is. Vooral mensen die hoogsensitief zijn worden hierdoor beïnvloed. De volle maan heeft een versterkend effect op emoties, gedachten en situaties. Je kunt je daardoor onrustiger voelen dan normaal, slechter slapen, intenser dromen of zelfs slaapwandelen. Ook kun je een strijd tussen hoofd en hart ervaren. Dit komt door de stand van de zon ten opzichte van de maan. Ook piekergedachten, negatieve emoties, onrust en angst worden door de volle maan versterkt. Je kunt dus emotioneler zijn dan normaal, of prikkelbaar reageren. 

De positieve invloed van de volle maan

Aan de andere kant heeft de volle maan ook een positieve invloed. Als je met je aandacht focust op positieve gedachten en emoties, dan worden ook die versterkt. 

Tevens kun je meer behoefte voelen om te creëren, of om dingen te doen. Je bent rondom de volle maan namelijk creatiever en energieker dan normaal. Daarnaast versterkt de volle maanenergie je helderheid, intuïtie en analytisch vermogen. Hierdoor kun je ineens een ingeving of een beter inzicht krijgen in een bepaalde situatie. 

Wat kan je helpen tijdens de volle maan?

Voor veel mensen helpt het om tijdens de volle maan stil te staan bij wat ze voelen, door hun emoties op te schrijven of door zich creatief te uiten. Een volle maan betekent ook een aankomende nieuwe maancyclus, wat een startmoment is. Het is daarom een uitstekend moment om te reflecteren op de afgelopen maand. Ga bijvoorbeeld na wat er goed ging of waar je dankbaar voor bent, en laat los wat niet meer goed voelt. Maak de balans op, en zet nieuwe positieve intenties voor de komende maand. 

De extra energie die jij voelt kun je mooi gebruiken om vol enthousiasme aan nieuwe dingen te werken, de taken op te pakken die je al weken laat liggen, voor sociale gelegenheden of voor een extra sportsessie. Slaap je slecht tijdens de volle maan door die energie? Eet dan rondom de volle maan wat lichter en drink geen alcohol. Werk na het avondeten niet meer achter je computer, of sprenkel wat lavendelolie op je kussen om tot rust te komen. (Meer tips om beter te slapen vind je hier.

Photo credits: Boek de Maan en Jij
– Jaclyn Rosaly Fruneaux

De unieke invloed van de volle maan van 5 juni 

Sommige mensen zeggen dat elke volle maan een unieke invloed heeft. Dit heeft volgens hen te maken met de astrologische tekens waarin de maan en de zon staan, en de positie van andere planeten.

Vandaag (vrijdag 5 juni) is er ook weer een volle maan. De invloed van deze volle maan heeft betrekking op groei en verbinding. De maan staat namelijk in het teken van de Boogschutter, die optimistisch, enthousiast, toekomstgericht en leergierig is. De maanenergie straalt een combinatie van al deze eigenschappen uit. Dat maakt dat je vooruit wil, en doelen wil stellen in plaats van terug wil kijken. Het is daarom een goed moment om na te denken over je dromen en doelen, en om in verbinding met jezelf te blijven. Vraag jezelf af wat je échte wensen zijn, waar je nu staat ten opzichte van je dromen en wat je nodig hebt om ze te realiseren. 

Blijf gefocust

Ook is het belangrijk om bewust te zijn wat je nodig hebt om gefocust te blijven op je doelen, een uitdaging die de volle maan van 5 juni met zich mee brengt. De zon staat namelijk tegenover de maan in het teken van Tweelingen. Ook zij zijn leergierig ingesteld, maar vooral ook nieuwsgierig en sneller afgeleid, vandaar dus dat de uitdaging van deze volle maan focus is. Zeker nu we weer langzaam in een ‘normaal’ ritme komen na de coronatijd, worden we al snel weer opgeslokt door de dagelijkse drukte. Probeer daarom goed in verbinding met jezelf te blijven, en vaker stil te staan bij je inzichten, wensen en doelen die de afgelopen weken omhoog zijn gekomen. 

Een laatste uitdaging van deze volle maan is dat je emoties waarschijnlijk niet allemaal even helder zijn, terwijl je wel veel voelt. Dit komt omdat er een gedeeltelijke maansverduistering plaatsvindt. Het zorgt ervoor dat je oude emotionele bagage van de afgelopen maanden los kan laten. De boodschap van deze maand is dus; laat los, kijk vooruit en focus op je belangrijkst domen en doelen! (bron)

Benieuwd wanneer de nieuwe volle maan is? Hier vind je een overzicht van de maanstanden.
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.