Proudly Imperfect is een lifestyle merk & community dat vrouwen inspireert zichzelf te zijn, van zichzelf te houden en in zichzelf te geloven, zodat ze het leven kunnen creëren waar ze werkelijk naar verlangen en meer geluk, succes en vervulling kunnen ervaren. Op deze website vind je diverse content op het gebied van body(love), mind(set) en soul(food), voor jouw dagelijkse dosis Proudly Imperfect inspiratie! 

© 2018 Proudly Imperfect

Waarom ik een tijdje niet online was en wat ik ervan heb geleerd.

Degene die mij volgen op Instagram en mijn blog, hebben het wellicht gemerkt: ik was een paar maanden (bijna) niet online aanwezig. Geen Instagram posts, geen blogs, geen reacties op andere posts. Ja, ik kreeg er vragen over, want het ging net zo lekker met bloggen en het uitbrengen van een boek. Dus waarom zou je dan ‘ineens’ stoppen met bloggen en online aanwezig zijn?

Ik was geblokkeerd

Ik probeerde het wel, maar het lukte me niet. Elke keer als ik een poging deed om iets te schrijven en te delen, blokkeerde ik. In het begin was ik enorm gefrustreerd en pushte ik mezelf om toch nog te schrijven, maar er kwam gewoon niks uit. Wat voelde ik mij hier rot en boos over, want ik wilde zo graag en was bang kwijt te raken wat ik had opgebouwd. Vrienden adviseerden mij om het ‘moeten’ los te laten, en er een ‘willen’ van te maken. Maar het willen was er ook even niet…Het enige dat ik wilde, was offline leven en mij distantiëren van alles wat met online te maken had.

En zo werd een maand niet bloggen, twee maanden niet bloggen, en twee maanden werden er vier…totdat ik afgelopen week voelde dat ik er weer klaar voor ben en de ideeën weer opborrelden.

Naar binnen keren

Waarom ik even een online break nodig had is simpel: ik had de behoefte om meer naar binnen te keren. In het tweede deel van 2018 gebeurde er zoveel veel in mijn (offline) leven, dat ik alle energie nodig had om daarmee te dealen. Hoe leuk ik bloggen ook vind, en hoe fijn ik het ook vind om dingen met jullie te delen, ik moest mijzelf op nummer 1 zetten. Ik had na een break-up de tijd nodig om een nieuw leven op te bouwen waar IK happy van word, op een plek waar ik me goed voel. En dat is best goed gegaan, want ik ben heel blij met hoe het nu gaat en waar ik nu sta.

Jij eerst

Hoe lastig ik het in het begin ook vond om niet online aanwezig te zijn, ik kijk er nu met een fijn gevoel op terug. Want ik heb gezien en ervaren dat het me juist vooruit heeft geholpen, in plaats van tegen heeft gewerkt. Hoewel we dat vaak in eerste instantie niet kunnen voorstellen als we even een ‘pauze’ inlassen om te focussen op onszelf, blijkt het in realiteit vaak wel goed uit te pakken. Want je kiest voor jezelf, en voorkomt daarmee dat je nog verder van huis raakt en helemaal crasht.

“Misschien ben je bang dat als je voor jezelf kiest, alles wat je hebt opgebouwd in duigen valt en je alles kwijtraakt. Maar juist als je niet voor jezelf kiest en geen tijd neemt om op te laden en de balans te hervinden, ben je nog verder van huis, omdat je jezelf kwijt raakt.

Op een fijne plek

Ik wil je met deze blog dan ook heel graag meegeven dat het helemaal oké is om jezelf voorop te zetten. Het is eigenlijk net als in een vliegtuig waarin de druk wegvalt; je moet eerst zorgen dat je zelf zuurstof hebt, voordat je anderen kunt helpen. Zo is het – denk ik – ook in het echte leven. Want You can’t poor from an empty cup. Als je zelf op een fijne plek bent, je veilig voelt, weer energie hebt en weer blij bent met je leven, kun je veel kwalitatiever delen met de mensen om je heen. Je kunt dan ook veel meer genieten van wat er om je heen gebeurt, heb ik het idee.

Als je voelt dat je even meer tijd nodig hebt voor jezelf om alles weer op een rijtje te krijgen, doe dat dan. De mensen die echt om je geven en je het beste gunnen, zullen je steunen door je alle ruimte en tijd te geven die jij nodig hebt. En mochten er mensen of dingen wegvallen? Onthoud dan dat het aller-aller-allerbelangrijkste wel bij je blijft als je voor jezelf kiest; jij zelf.

Follow my blog with Bloglovin

3 Comments
 • Jantine de Wit
  3 februari 2019 at 11:20

  Super goed van je meis. Je schapenstemmetje heeft verloren doordat je de angst gedachtes aan de kant hebt gezet. Ik ben er van overtuigd dat doordat je een stap terug hebt gedaan, je nu weer twee stappen vooruit kan doen. Lief zijn voor jezelf ♡

 • Nadia Blokland
  3 maart 2019 at 18:19

  Hoi Sabine. Ik heb je site opgezocht nadat ik je boek voorbij zag komen in de Insta Storie van Cynthia. Wat een leuke site, wat fijn dat er meer Nederlandse vrouwen zijn van rond mijn leeftijd (31) die bloggen over geluk, persoonlijke groei en de ‘grote’ zoektocht in het leven naar van alles. Dit is wat ik zelf heel erg miste en niet echt om mij heen zag, alleen vaak het perfecte plaatje (waar je boek ook over gaat) en dit vond ik zo jammer. Juist als ik kijk naar mijn generatie, de Millennials, zijn dit juist hele essentiële zaken. Weten wie je bent, wat je wilt in het leven, geluk definiëren. Ik ben hier zelf ook heel erg mee bezig en vind het ook belangrijk dat we de ups and downs laten zien, niet alleen de mooie, leuke dingen. Ik hoop net als jij met mijn blog mensen te kunnen inspireren, motiveren en herkenning te kunnen bieden.

  Heel leuk. Ben ook benieuwd naar je boek. Wanneer ik weer geld heb ga ik die zeker aanschaffen haha.

  Groetjes Nadia (een dwalende dertiger zoals ik mijzelf noem)

 • Nadia Blokland
  3 maart 2019 at 18:20

  Sorry, volgens mij schreef ik je naam verkeerd. Sabina, niet Sabine.

Leave a Reply