Proudly Imperfect is een lifestyle merk & community dat vrouwen inspireert zichzelf te zijn, van zichzelf te houden en in zichzelf te geloven, zodat ze het leven kunnen creëren waar ze werkelijk naar verlangen en meer geluk, succes en vervulling kunnen ervaren. Op deze website vind je diverse content op het gebied van body(love), mind(set) en soul(food), voor jouw dagelijkse dosis Proudly Imperfect inspiratie! 

© 2018 Proudly Imperfect

Proudly imperfect

Van Miss Perfect naar je ware zelf

Proudly imperfect

Van Miss Perfect naar je ware zelf

In een wereld waarin we continu getriggerd worden perfect te zijn en keer op keer te presteren, is het een uitdaging om jezelf te kunnen, maar vooral te durven zijn.

Veel vrouwen gaan soms heel ver in het streven naar het ‘Miss Perfect’-ideaalbeeld en onderdrukken wie ze echt zijn, waardoor ze regelmatig een gevoel van leegte, onrust en ongeluk ervaren. Ook ik leefde jarenlang met een masker op, gebaseerd op de ‘eisen’ van de buitenwereld in plaats vanuit mijn ware zelf. Wat in eerste instantie een worsteling was en tot een bijna-burn-out en een auto-immuunziekte leidde, bleek later een mooi geschenk; een leven vol imperfecties, maar met meer zelfvertrouwen, zelfliefde en eigenwaarde.

In dit boek vertel ik als ‘herstellend perfectionist’ open en eerlijk over mijn eigen worsteling met Miss Perfect. Met behulp van verhalen, inzichten en interviews met bekende en minder bekende vrouwen, word je gemotiveerd en geïnspireerd om de weg naar jezelf terug te vinden in een maatschappij waarin we voortdurend beïnvloed worden door trends, hypes en perfecte plaatjes. Daarnaast vind je tips op het gebied van mind(set), body(love) en soul(food) hoe je Miss Perfect minder macht geeft en ook jij Proudly Imperfect kunt leven voor meer geluk, succes en vervulling. Dit boek geeft je de moed om het mooiste te worden wat je kunt zijn: Proudly Imperfect je ware zelf.

Bestel hier het boek!

Herken jij je ook in Miss Perfect?

Alles lijkt zo perfect...

Voor de buitenwereld lijkt het alsof je leven perfect is, en lijk je gelukkig. Echter, diep vanbinnen ervaar je regelmatig een ongelukkig gevoel, leegte, onrust of stress; je hebt het gevoel dat je meer aan het 'overleven' bent, dan dat je echt aan het leven bent, je potentieel leeft en in een flow zit.

Hoog ideaalbeeld & vergelijken

Je streeft naar een heel hoog ideaalbeeld en hebt hoge verwachtingen van hoe jij, je lijf en het leven moeten zijn. Vanuit vergelijking met de mensen om je heen (op social media) die in jouw ogen 'succesvol' en perfect lijken, voel je je soms onzeker of ontevreden over jezelf, je uiterlijk en je eigen leven.

Angst, hoge eisen en kritiek

Je bent bang om fouten te maken, niet aan (je eigen) hoge verwachtingen te voldoen, of je ideaalbeeld niet te behalen. Hierdoor eis je ontzettend veel van jezelf, probeer je overal controle op te houden, en ben je heel kritisch ten opzichte van jezelf en wat je doet.

Het is nooit goed genoeg

Wat je ook doet, het kan in jouw ogen altijd beter. Hierdoor leg je de lat steeds hoger, neem je vaak te veel hooi op je vork, moet je continu doorgaan van jezelf en ga je vaak over je grens heen. Je mag pas ontspannen en genieten als je een prestatie of een 'als..' gehaald hebt, waardoor je je vaak moe of gestrest voelt.

Twijfel & jezelf onderschatten

Aan de andere kant kun je door angst twijfelen over je keuzes en onderschat je je eigen kunnen. Hierdoor stel je beslissingen en taken uit of doe je soms helemaal niets! Je houdt je ideeën/mening voor je of maakt dingen niet af zodat het niet bekritiseerd kan worden. Hierdoor laat je kansen en eigen verlangens en dromen aan je voorbij gaan.

Ik pas me maar aan...

Je vindt het lastig om naar de signalen van je lijf, je eigen gevoel/behoeften/verlangens te luisteren en past je vaak aan aan de verwachtingen van de mensen om je heen. Ook als dit jou niet gelukkig maakt. Je verbergt je ware zelf achter een 'happy' of 'perfect' masker, of trekt je jezelf terug als je je rot/onzeker voelt.

+ - Wat brengt het boek mij?

Het boek geeft je niet alleen inzicht in je Miss Perfect patronen, maar laat je ook zien hoe het anders kan; hoe je in deze maatschappij, waarin we beïnvloed worden door beelden van perfectie, hypes en trends, Proudly Imperfect jezelf kunt zijn. In de drie delen Mind(set), Body(Love) en Soul(food, leer je hoe je meer zelfliefde kunt ervaren, op jezelf kunt vertrouwen, dicht bij jezelf kunt blijven en je hart kunt volgen, juist in uitdagingen moment. Tussen de regels door lees je hoe ik worstelde met Miss Perfect en wat ik heb geleerd om hier anders mee om te gaan. Diverse tips en To Do’s begeleiden je stap voor stap naar een Proudly Imperfect leven, waardoor je meer geluk, succes en vervulling ervaart en weer kunt ‘leven’ in plaats van ‘overleven’…. Aan het eind van het boek vind je diverse interviews met vrouwen die voor zichzelf hebben gekozen en jou met hun verhaal inspireren om ook Proudly Imperfect jezelf te zijn!

Kort gezegd inspireert en helpt het boek je om Proudly Imperfect jezelf te zijn, van jezelf te houden en meer in jezelf te geloven, zodat je een leven kunt creëren waar je werkelijk naar verlangt en meer geluk, succes en vervulling kunt ervaren. 

+ - Voor wie is het boek geschreven?

Ik heb het boek geschreven voor iedereen die zich herkent in het streven naar het ‘perfecte plaatje’, de patronen van Miss perfect en het gevoel heeft daarin vast te zitten. Maar bovenal; voor alle vrouwen die zichzelf willen ‘bevrijden’ uit dit zogenaamde ‘perfecte plaatje’; die willen ‘leven’ in plaats van ‘overleven’, meer zichzelf willen zijn, van zichzelf willen leren houden (met imperfecties) en in zichzelf willen geloven, zodat zij het leven kunnen creëren waar ze werkelijk naar verlangen. Kortom, voor elke vrouw die Proudly Imperfect wil leren leven vanuit haar ware zelf, met meer geluk, succes en vervulling.
Daarnaast heb ik het boek  geschreven als ‘reminder’ en handboek voor mezelf. Voor de momenten dat ik als ‘herstellend perfectionist’ weer even terugval in de Miss Perfect patronen en een herinnering nodig heb om Proudly Imperfect mijzelf te zijn!

+ - Waarom heb je dit boek geschreven?

Jarenlang heb ik ervaren hoe naar en vermoeiend het is om het gevoel te hebben te ‘overleven’ en vast te zitten in het streven naar het ‘perfecte plaatje’. Het maakte mij dood ongelukkig, onzeker en onvervuld, omdat de Miss Perfect in mij mijn ware zelf, eigen behoeften, gevoelens, verlangen en dromen wegduwde. Ik werd er letterlijk ziek en uitgeput van en ik kon zo niet meer verder, waardoor ik genoodzaakt was om op zoek te gaan naar mezelf.

Ik ging in therapie, volgende cursussen en las diverse boeken. Het leerde me stap voor stap mijn belemmerende patronen te (h)erkennen, anders te denken, weer te voelen en meer zelfliefde en zelfvertrouwen te ontwikkelen. Hierdoor durfde ik steeds meer Proudly Imperfect mezelf te zijn, mijn hart te volgen en voor mezelf te kiezen, waardoor ik nu het leven kan creëren waar ik werkelijk naar verlang. Dit proces was (en is) niet makkelijk, maar ik heb ervaren dat als het me lukt om dicht bij mezelf te blijven en Proudly Imperfect mezelf te zijn, het me zoveel meer geluk, succes en vervulling brengt dan het overleven in het streven naar perfectie.

Gaandeweg ontstond het verlangen om mijn verhaal en dit proces met andere vrouwen te delen. Het doet me pijn om te zien hoe lastig het we onszelf maken in het streven naar perfectie, en ons potentieel hierdoor vaak niet vervullen. Ik gun elke vrouw om Proudly Imperfect zichzelf te zijn, van zichzelf te houden en in zichzelf te geloven, zodat we allemaal een leven kunnen creëren waar we werkelijk naar verlangen, en meer geluk, succes en vervulling kunnen ervaren.

We zijn allemaal gewoon mens, met ups en downs, imperfecties, en kwetsbaarheid, en juist daarin ligt onze kracht. Als we meer compassie naar onszelf en elkaar tonen, taboes bespreekbaar maken, en onze Proudly Imperfect verhalen delen, creëren we herkenning. Samen staan we zoveel sterker en kunnen we elkaar helpen in het proces van Miss perfect naar ons ware zelf!

+ - Waarom spreek je over 'herstellend perfectionist?'

Ik noem mezelf ‘herstellend’ perfectionist omdat ik bewust aan het oefenen ben om Proudly Imperfect mezelf te zijn, van mezelf te houden en in mezelf te geloven. Hoe graag ik het ook zou willen; het anders om leren gaan met perfectionisme (met de Miss perfect patronen in mij) en Proudly Imperfect leven is niet een proces van een dag of een maand, maar van elke dag stap voor stap oefenen, van vallen en opstaan. Elke dag doe ik nieuwe ervaringen op en krijg ik nieuwe inzichten, die meer weer uitdagen om Proudly Imperfect te leven vanuit mijn ware zelf. Soms val ik even terug, maar steeds vaker lukt het me dicht bij mezelf te blijven en gaat dit steeds beter!

+ - Waarom heb je het boek voor vrouwen geschreven?

Ondanks dat ook mannen vast kunnen zitten in het streven naar het perfecte plaatje, heb ik het boek vooral voor vrouwen geschreven omdat ik me hier beter mee kan identificeren. Ik geloof erin dat als we ons als vrouw meer verbinden met elkaar, en open en eerlijker zijn over (vrouwelijke) struggles, we meer begrip voor elkaar krijgen, taboes kunnen doorbreken en we samen veel sterker staan.

+ - Ik heb een andere vraag over het boek..

Heb je een andere vraag of wil je jouw verhaal kwijt? Stuur dan een mailtje met jouw vraag naar info@proudlyimperfect.nl of ga vul het formulier in op  de contactpagina. Ik doe mijn best alle vragen te beantwoorden; soms kan dit even duren, omdat ik ook tijd nodig heb om op te laden en te rusten;)

We zijn niet op aarde gekomen om ons ware zelf te verbergen en ongelukkig te zijn door het nastreven van perfectie. We zijn hier om onszelf te zijn, te bloeien en te genieten. Laten we met elkaar de moed tonen om het mooiste te worden wat we kunnen zijn: Proudly Imperfect je ware zelf.
DOWNLOAD HET GRATIS WERKBOEK!

En meld je aan voor de nieuwsbrief, om niks meer iets te missen van Proudly Imperfect!
In dit gratis werkboek kun je de To Do's uit het boek invullen, zodat ook jij Proudly Imperfect jezelf kunt zijn, meer van jezelf leert houden en in jezelf leert geloven. Ook zonder het boek, kun je dit werkboek gebruiken!

Download hier!
Proudly Imperfect - mindset

MINDSET

What you feed your mind, will lead your life.– Kemi Sogunle

Je gedachten hebben niet alleen invloed op hoe jij je voelt, maar ook op je acties. En alle acties bij elkaar opgeteld, vormen voor een groot deel jouw leven! In deel Mind(set) van het boek vertel ik onder andere hoe je constructiever kunt leren denken, zodat je meer (zelf)liefde, eigenwaarde en zelfvertrouwen kunt ervaren. Daarnaast laat ik zien hoe je je mind kunt gebruiken om dicht bij jezelf te blijven, en hoe je jouw ware dromen en doelen kunt realiseren.

Schermafbeelding 2018-06-15 om 09.38.52

BODY(LOVE)

I can’t think of any better representation of beauty than someone who is unafraid to be herself. – Emma Stone

In het streven naar perfectie behandelen we ons lichaam vaak niet op de manier die het verdient. We dieten ons suf, hebben continu kritiek op ons lijf, negeren alle stress signalen, waardoor we ons niet optimaal voelen. In het Body(love)-deel van het boek word je met behulp van tips, een flinke dosis realiteitsbesef en eye- openers, gemotiveerd om weer trots op je lichaam & uiterlijk te worden en goed voor jezelf te zorgen. Ik laat je zien hoe je de rigide regeltjes van Miss Perfect kunt vervangen door een andere houding, waardoor je lekkerder in je vel zult zitten!

Proudly Imperfect Soul(food)

SOUL(FOOD)

Life isn’t about waiting for the storm to be over, it’s about learning how to dance in the rain. - unknown

Soms gaat het leven niet exact zoals de Miss Perfect in ons het zou willen. We ervaren soms tegenslag, teleurstelling, pijn of verdriet. En dat is helemaal oké; het wil je iets leren en zorgt ervoor dat je er sterker uitkomt. Mits je er constructief mee omgaat!
 In deel Soul(food) van het boek leer je hoe je op een constructieve manier met moeilijke momenten in je leven om kunt gaan, zodat het je dichter bij je ware zelf brengt en versterkt. Tevens leer je hoe een andere houding je meer geluk en vervulling brengt. En als laatst, hoe je meer Soulfood in je leven kunt toelaten, zodat je kunt bloeien en stralen!

Wat andere Proudly Imperfect vrouwen zeggen

We denken vaak dat we de enige zijn die struggles ervaren of fouten maken en dat dat een taboe of slecht is. Maar iedereen kent ups en downs, iedereen faalt soms. Ik hoop dat we steeds meer naar elkaar gaan luisteren en meer over onze struggles en kwetsbaarheid zullen praten, zodat het geen taboe meer is en kunnen zien dat het heel normaal is.

Teni Stepanosian Oprichtster Fitbeauty.nl

Door in situaties waarin je angst getriggerd wordt liefdevol naar je angst te kijken en compassie te tonen, kun je dichter bij jezelf komen en blijven. Je kunt dan weer gaan vertrouwen in jezelf en vanuit meer overgave leven.

Cynthia Beumer Psychosociaal therapeut

Kracht zit niet in het sterk moeten zijn, kracht zit in kwetsbaar zijn en het toelaten van je gevoel, want dan kun je leven vanuit je hart en dingen doen van binnenuit. Als je dat kunt, leef je echt wie jij bent en vanuit je eigen kracht. Wat er dan gebeurt is gewoon magisch.

Lizzy Blijleven Mede-eigenaar FITGIRLS
MEER GELUK, SUCCES & VERVULLING

Wil jij ook Proudly Imperfect jezelf durven en kunnen zijn? Meer van jezelf leren houden, in jezelf geloven en het leven creëren waar je werkelijk naar verlangt?

Bestel dan hier het boek!