Proudly Imperfect is een lifestyle merk & community dat vrouwen inspireert zichzelf te zijn, van zichzelf te houden en in zichzelf te geloven, zodat ze het leven kunnen creëren waar ze werkelijk naar verlangen en meer geluk, succes en vervulling kunnen ervaren. Op deze website vind je diverse content op het gebied van body(love), mind(set) en soul(food), voor jouw dagelijkse dosis Proudly Imperfect inspiratie! 

© 2018 Proudly Imperfect

Hier drink je de beste koffie van Nederland

Ben jij net als ik ook zo dol op goede koffie? Dan wil je dit weten: de top 100 van de plekken waar je de beste koffie van Nederland kunt drinken. Deze lijst wordt elk jaar door Misset Horeca samengesteld. Voor jou de top 5 op een rij, de hele lijst kun je hier vinden.

1. Boot koffie – Amersfoort

foto credits: boot koffie 

Trots zijn ze, de mensen van Boot koffie. En terecht, want hier kun je de beste koffie van Nederland drinken.  Sinds 1973 zijn ze iedere dag bezig om de beste kwaliteit koffie te serveren. Koffie is hun passie, en verslaving, zeggen ze zelf. En dat is dus kennelijk ook echt te proeven. Een ander pluspunt: ze importeren zoveel mogelijk direct via de boeren. Op die manier ontvangt de boer 30 tot 50 % meer dan de Fair Trade koffieprijzen!!

Boot Koffie: Oliemolenhof 90, Amersfoort.

2. Capriole – Den Haag

foto credits: Den haag fm

Deze horeca gelegenheid in de Binckhorst in Den haag, heeft een eigen koffiebranderij. In het Capriole Cafe wordt fairtrade en biologische koffie op ambachtelijke wijze vers gebrand door Giancarlo Matarazzi op hun Giesen koffiebrander. Ze serveren een groot aantal koffiespecialiteiten, waaronder een heerlijke koffiecocktrail.. klinkt goed, niet?

Capriole Cafe RestaurantFokkerkade 18, Den Haag 

3. East57

foto credits: oyster.com

De derde plek op de lijst van de beste koffie van Nederland is East57 in Amsterdam. Een interessante plek, want het bevindt zich in Hotel Casa in Amsterdam Oost. Na een overnachting kun je de dag al om 06.30 starten in de coffee bar met een kop van 2 na de beste koffie van Nederland. Kan me zelf geen betere start van de dag bedenken!  En oja, je kunt naast goede koffie, ook genieten van een heerlijk ontbijtje.

East57: Eerste Ringdijkstraat 2, Amsterdam

4. Drab Coffee – Den Bosh

foto credits: Drab Coffee

Het geheim van hun lekkere koffie? Volgens de mannen van Drab Coffee heeft dit onder andere te maken met hun kenmerkende koffiebonen. De koffie die ze zetten en verkopen is afkomstig van Blommers Coffee Roasters, die innovatieve brandprocessen en duurzame technieken hanteren. Door de koffiemachine tot in detail goed af te stemmen en continu te controleren, zorgt Drab Coffee voor de beste koffie!

Drab Coffee – Kruisstraat 12, Den Bosch

5. Koffie bij Teun – Breda

foto credits: Koffie bij Teun 

Zes jaar geleden starten ze met de missie om mooie, kwalitatieve koffie’s te maken en mensen een fijne plek te bieden. Inmiddels zijn ze al twee keer uitgeroepen tot beste koffie bar van Brabant, en horen ze nog steeds bij de Top 10 van Nederland. Naast dat Koffie bij Teun op de 5e plek staat in de lijst van ‘beste koffie van Nederland’, is het mooie interieur ook al de moeite waard om hier langs te gaan. Hun koffiebonen variëren in bijzondere smaken en aroma’s, zodat ze altijd de beste koffie kunnen aanbieden.

Koffie bij Teun: De Barones 17, Breda

 

De hele lijst met de hele top 100 ‘beste koffie van Nederland’ vind je hier.

Wat is jouw favoriete koffietent, en wat maakt de koffie hier zo goed?

Leave a Reply