Proudly Imperfect is een lifestyle merk & community dat vrouwen inspireert zichzelf te zijn, van zichzelf te houden en in zichzelf te geloven, zodat ze het leven kunnen creëren waar ze werkelijk naar verlangen en meer geluk, succes en vervulling kunnen ervaren. Op deze website vind je diverse content op het gebied van body(love), mind(set) en soul(food), voor jouw dagelijkse dosis Proudly Imperfect inspiratie! 

© 2018 Proudly Imperfect

Lees dit als je boos op jezelf bent en jezelf wil vergeven

Jezelf vergeven. Het is niet altijd makkelijk. We kunnen soms zo hard zijn voor onszelf, dat we eerder in boosheid en wrok schieten, dan dat we mild tegen onszelf zijn. De criticus in ons is een gemene, een meedogenloze. Hij haalt je zonde pardon naar beneden, en wrijft het er maar al te graag in wat je allemaal verkeerd hebt gedaan. Het gevolg is dat we ons klein en onzeker voelen, en daarmee ons klein en onzichtbaar houden in het leven. En bovenal: dat het leven vooral overleven wordt in plaats van voluit leven.

Als je het bovenstaande herkent, en in een periode zit waarin je kritisch bent naar jezelf, je het even lastig hebt of het even allemaal niet meer weet, lees dan de onderstaande tekst om jezelf te vergeven. Ik heb het geschreven omdat ik mij realiseerde dat mijzelf vergeven mij meer brengt dan mijzelf continu te bekritiseren. Ik wil mijzelf bekrachtigen, en versterken. En dat begint met jezelf vergeven. Daarmee geef ik mezelf ruimte om fouten te maken, en daarmee om te groeien en te mogen zijn wie ik ben.

Ik hoop dat het jou helpt om wat milder voor jezelf te zijn. Want in the end…zijn we allemaal mens, en allemaal op zoek naar liefde, acceptatie en warmte in het zijn wie we zijn. Met al onze imperfecties, eigenaardigheden en fouten die we maken. Jezelf vergeven is daarmee een krachtige tool om te leven vanuit meer zelfliefde en zelfvertrouwen. (Ps. als je anderen wil vergeven, lees dan dit blog)

Jezelf vergeven

Ik vergeef mezelf

Ik vergeef mezelf voor alle momenten waarop ik mijn waarde niet voelde en leefde. Momenten waarin ik handelde vanuit oude patronen die mij ‘veilig’ in mijn comfortzone probeerden te houden. Ik vergeef mijzelf voor het genoegen nemen met minder dan ik waard ben. Voor het leiden van een leven waarin ik leefde zoals het hoort, maar niet zoals het voor mij werkte.

“Ik vergeef mijzelf voor alle dagen en momenten waarin ik niet op mijzelf vertrouwde, en mijzelf niet lief had voor wie ik op dat moment was. Voor alle momenten waarin ik nee zei tegen kansen, omdat ik mijn waarde en potentieel niet inzag. De dagen, weken en jaren waarin ik mij liet tegenhouden door angst. De angst om te falen, om niet goed genoeg te zijn, om er niet bij te horen.”

“Ik vergeef mijzelf voor alle momenten waarop ik van mijzelf eiste om perfect te zijn, en mijn leven leefde voor anderen in plaats van voor mijzelf. Een leven waarin ik alles deed voor het perfecte plaatje, maar daarin vooral ongeluk, teleurstelling en uitputting vond.

En ik vergeef mijzelf, voor alle keren dat ik het even niet meer wist. De momenten waarop ik zo twijfelde aan mezelf en mijn kunnen, en mijzelf daardoor kwelde met boosheid en wrok. Ik vergeef mezelf voor de keren dat alle liefde en licht in mij overschaduwd werd door de donkerheid van mijn angst. Mijn angst voor het mens zijn, voor het zijn wie ik ben en de kwetsbaarheid die daarin ligt.

“Ik vergeef mezelf voor alle momenten waarop ik niet wilde voelen. Waarop ik vluchtte van mezelf door vast te grijpen aan alles wat buiten mij lag en daardoor keuzes maakte en mensen toeliet die niet pasten bij wie ik werkelijk was en wilde zijn. Voor alle keren dat ik mijzelf verdoofde voor alles wat mij mens maakt. Voor alles wat het leven is.

“Ik vergeef mijzelf dat ik geen volwaardig mens mocht zijn van mezelf, en daardoor meer aan het overleven was dan aan het leven. Voor de jaren waarin ik mij een robot voelde en terugviel in belemmerende patronen die mij gevangen hielden in het verleden, waarin ik mij zo klein en leeg voelde.

Ik vergeef mijzelf. En daarmee sta ik mezelf toe om mens te zijn. Om te leven. Om van mijzelf te houden en mijn waarde in te zien. Met alle imperfecties, struggles, ups en downs die bij het mens zijn horen.

Ik vergeef mijzelf, en daarmee sta ik mezelf toe om voluit te leven in plaats van te ‘overleven’. Om te leven vanuit wie ik ben, en vanuit wie ik wil zijn. Ik vergeef mijzelf. Want ik ben mens. Net als jij. Net als wij allemaal.

Ik vergeef mijzelf. 

No Comments

Leave a Reply