Proudly Imperfect is een lifestyle merk & community dat vrouwen inspireert zichzelf te zijn, van zichzelf te houden en in zichzelf te geloven, zodat ze het leven kunnen creëren waar ze werkelijk naar verlangen en meer geluk, succes en vervulling kunnen ervaren. Op deze website vind je diverse content op het gebied van body(love), mind(set) en soul(food), voor jouw dagelijkse dosis Proudly Imperfect inspiratie! 

© 2018 Proudly Imperfect

je leven veranderen? Lees dan dit

Wil jij je leven veranderen? Lees dan dit

Je leven veranderen…op sommige momenten in het leven kom je op een punt waarop je je afvraagt ‘Is dit alles?’ Je vraagt je af of waar je nu staat, nog wel bij je past. Je hebt een goede baan, een leuk huis, een fijne relatie en leuke vrienden. Het ‘perfecte plaatje’ voor de buitenwereld. En toch….Een ontevreden gevoel sluimert op de achtergrond. Het kriebelt, je wilt meer. Je kunt meer. Diep van binnen verlang je naar iets anders. Ideeën borrelen op in je hoofd, en je ziet het al helemaal voor je. Het leven waar je echt naar verlangt. Waarin je helemaal tot je recht komt. Bloeit, straalt en hoofd en hart op één lijn zijn. 

Als ik met mensen over hun dromen praat, over het leven waar ze echt naar verlangen, zie ik hun ogen stralen. Ze krijgen een glimlach op hun gezicht, en hun lichaam ontspant. Tot ze zich realiseren dat de kloof tussen waar ze nu staan, en waar ze naartoe willen nog ontzettend groot lijkt. Hoe kom je daar? Hoe ga je in godsnaam alles realiseren waar je naar verlangt? 

Vast in het perfecte plaatje

Wanneer we over onze toekomst en dromen nadenken, zien we vaak beren op de weg. We twijfelen aan onze eigen capaciteit. En vragen ons af of we niet gewoon genoegen moeten nemen met waar we nu staan. Genoegen nemen met een comfortabel leven. Een negen tot vijf baan, auto voor de deur, en elke maand een vast bedrag op de bank. Veilig, comfortabel en passend in het ‘perfecte plaatje’. 

De laatste tijd heb ik hier veel over nagedacht. Ik zie mensen om mij heen die vastzitten in een leven waar ze niet tevreden mee zijn. Ze willen meer, en kunnen meer. En toch nemen ze niet de stap om hun leven te veranderen. Ze willen hun leven wel veranderen, maar zijn bang voor de verandering. Of eigenlijk, voor mislukking. De kans dat het leven niet zo uitpakt zoals ze willen, is angstaanjagender dan het leven dat ze nu leiden. Wat moet je als je je droom hebt nagestreefd, en je het gevoel hebt dat je daarin faalt? Wat blijft er dan over?

De kans dat onze dromen kunnen ‘mislukken’, jaagt soms meer angst aan dan het leven leiden waar we niet helemaal tevreden mee zijn.

Flexibel dromen – wat als het wel lukt?

In plaats van dat we ons afvragen ‘Wat als we mislukken, wat blijft er dan over, kunnen we beter onszelf de vraag stellen ‘Wat als het wel lukt?’ Want de kans dat het wel lukt, is ook aanwezig. Wellicht realiseer je je droom niet helemaal zoals je nu voor ogen hebt. Want wie je nu bent, ben je over een paar jaar niet meer. En daarmee veranderen ook je verlangens, behoeften en dromen. Je verlangens en behoeften groeien met jouw persoonlijke ontwikkeling mee. Wat je NU voor ogen hebt, verlangt, hoeft over 2 jaar niet meer bij je te passen. 

Als je je leven wilt veranderen, weet dan waar je heen wil. En weet ook dat het wellicht niet helemaal zo uit hoeft te pakken zoals je het nu voor je ziet. Wees flexibel, zoals de natuur is. Flow met het leven mee. Wellicht krijg je kansen op je pad die op dat moment beter bij je passen. Moet je daar dan nee tegen zeggen omdat het niet past bij het doel dat je voor ogen hebt? Ik denk het niet. Misschien past het wel heel goed bij wie je tegen die tijd geworden bent. Geeft het leven vorm zoals het op dat moment bij je past. 

Leven vanuit jouw waarden en gevoel

In plaats van statische, materialistische doelen te stellen, mogen we ook meer gehoor geven aan onze waarden en het gevoel dat we willen leven. Wil je je leven veranderen? Vraag jezelf dan eerst af welke gevoelens en waarden je in de basis wilt leven. Wil je je vrij voelen? Liefde en ontspanning voelen? Uitdaging ervaren? Welke waarden en gevoelservaringen zijn voor jou belangrijk? En leef je ze op dit moment? En als bijvoorbeeld vrijheid en creativiteit belangrijk voor je zijn, hoe kun je dat op dit moment in jouw leven realiseren? Leef je dat als je in dienst bent? Of ervaar je dat enkel als je als zelfstandig ondernemer werkt?  

Verzet je niet. Het is al spannend genoeg om je leven te veranderen

Door je waarden en het gevoel waar je naar verlangt helder te hebben, krijg je de ruimte om langzaam je leven te veranderen. Te snel je leven willen veranderen is een valkuil. Het geeft heel veel onrust en frustratie. Waarom? Omdat het vertrekpunt, je huidige leven, dan geen fijne vertrekbasis is. Je wilt je leven veranderen omdat je niet wilt zijn waar je nu bent. Je bent niet blij met je huidige leven, met waar je nu staat. Je vertrekt dan gehaast en gespannen vanuit angst, frustratie of boosheid. De angst om te falen en niet te komen waar je wel wilt zijn, is dan heel groot. En daarmee loop je de kans dat je verkrampt, en niet aan je leven werkt vanuit ontspanning en verlangen, maar vanuit frustratie en het idee ‘het moet nu wel perfect’. 

Verzet je daarom niet tegen waar je nu staat. Waar je nu bent. Als je je leven wilt veranderen is de eerste stap om te accepteren waar je nu staat, en wie je nu bent. Hoe kun je het in het NU aangenamer voor jezelf maken, en jouw waarden al leven? Jezelf verzetten tegen de huidige situatie geeft enkel stress, angst, verkramping en moeheid. En juist als je je leven wil veranderen, heb je rust, helderheid, en ontspanning nodig. Het is namelijk al spannend genoeg om je dromen te realiseren! 

Vijf dingen waar je nu dankbaar voor bent

Hoe doe je dat, je niet verzetten tegen waar je nu bent? Makkelijk is het niet, want dat gevoel van frustratie, het meer willen, de ontevredenheid is zo dominant aanwezig. Het triggert je om te kijken naar wat op dit moment niet goed is, en het laat de pijn en de onvrede heel groot worden. Groter dan nodig. Je wilt dan in te grote stappen veranderen, wegvluchten van waar je nu bent. Daarmee maak je het voor jezelf tot een lastig en stressvol project. Om te veranderen heb je namelijk ruimte, rust en tijd nodig. Tijd om te ervaren of de stappen die je maakt wel écht goed voelen. Om de nieuwe ervaringen een plekje te geven, en om dicht bij jezelf te blijven.

Hoe zou het voor je zijn als je kijkt naar wat er op dit moment in je leven wél fijn is? Wat brengt het leven dat je nu leidt je wel? De baan waar je nu in zit? De relatie die je nu hebt? Het geeft je wel iets, anders had je er in eerste instantie niet voor gekozen. Kun je elke dag vijf dingen opnoemen waar je dankbaar voor bent op dit moment in je leven? En hoe kun je langzaam, in hele kleine stappen, vanuit rust en ruimte de elementen in je leven veranderen die niet meer bij je passen? 

Je leven veranderen vanuit dankbaarheid en positiviteit

Wil jij je leven veranderen? Onthoud dan dat dankbaarheid en positiviteit de sleutels tot verandering zijn. Het geeft je de ruimte om te vertrekken met een positief, dankbaar gevoel. Alsof je een hele fijne reis hebt gemaakt, waar je met dankbaarheid op terugkijkt. Je hebt mooie herinneringen, en weet dat de volgende stap in je reis nog fijner gaat zijn. En in die reis, is flexibiliteit je paspoort. Het geeft je toegang tot heel veel mooie plekken. Plekken waarvan je wellicht niet wist dat ze bestonden. Ze verrassen je, voeden je, helpen je groeien te worden tot wie jij op dat moment mag zijn. 

Dus pak je koffers, gevuld met dankbaarheid en ervaringen van het verleden en het nu, en ga verder op reis. Neem de tijd. Weet welk gevoel en waarden je wilt leven tijdens je reis, en focus op hoe je ze in je reist kunt realiseren. Geniet vanuit rust waar je nu staat. Kijk met dankbaarheid terug en wees enthousiast over waar je heen gaat in je reis. Ben je bang om te falen? Weet dan dat falen en verdwalen niet erg is; het is een stukje van je reis, die je hele mooie nieuwe inzichten geeft. Het brengt je op verrassende plekken, en geeft je ervaringen en daarmee kennis en nieuwe tools waar je verder op kunt bouwen. Zodat je stapje voor stapje het leven kunt creëren waar je écht naar verlangt. 

No Comments

Leave a Reply